14 oktober 2010

Sound Pollution ingår nya avtal och spränger 10 000 000-vallen

Sound Pollution Songs har tecknat förlagsavtal med upphovsmännen i grupperna Houston, Revengia och No Hawaii. Från Sound Pollution Distribution meddelar man samtidigt att man under årets första sex månader sprängde 10 miljonersvallen ifråga om digitala streams – med totalt 12 975 801 streams.

I september släppte Houston via det Sound Pollution-distribuerade bolaget Rocket Songs det självbetitlade album för vilket Sound Pollutions musikförlag nu har ingått ett avtal gällande samtliga titlar. Det av 80-talets AOR starkt influerade bandets debutalbum, som gjorde entré på SverigeTopplistans 16:e plats, släpps nu fysiskt och digitalt över hela världen.

Även No Hawaii är just nu skivaktuella och göteborgsbandets debutalbum Snake My Charms [Parallel Music / Sound Pollution] släpps nu över hela världen. Förlagsavtalet omfattar även i deras fall verken på det aktuella albumet.

Avtalet med Revengia omfattar de verk som gruppen tidigare har gett ut på album, dels via ett franskt bolag och dels på licens i Japan.

Under årets första kvartal hade Sound Pollution Dustribution totalt 5 583 106 digitala streams. I andra kvartalet var motsvarande siffra totalt 7 392 695 i de olika streaming-tjänsterna. Det innebär att Sound Pollution under första halvåret hade totalt 12 975 801 streams.

– Det är en ansenlig siffra som vi ser positivt på, kommenterar bolagets vd Johan Hargeby, som ser en kraftig utveckling av de digitala intäkterna från främst USA.
– Vi har sedan en tid ett ypperligt system där de vi representerar enkelt via vår portal kan ladda upp sin repertoar som sedan distribueras på en mängd plattformar över världen. Man kan även följa sin försäljning i princip i real tid – något som visat sig fungera mycket bra…

Claes Olson