8 september 2010

Faxon förändrar EMI

EMI Musics VD Roger Faxon presenterar i dagarna stora förändringar för bolaget. Ett antal ledande chefer får gå och makten kommer att finnas mer centralt hos Faxon.

En av de som försvinner är Sverige-bekantingen Billy Mann, vilken i rollen som chief creative officer ansvarade för enheten New Music. Mann porträtterades så sent som i juni av MI. Ny VD för Europa och världen exklusive Amerika blir engelsmannen David Kassler, som häromåret kom till EMI från nuvarande ägaren Terra Firma. EMI Publishing-basen Leo Corbett placeras nu centralt i hela EMI-gruppen. Amerikanen Faxon har haft ledande positioner hos EMI sedan 1994 men blev VD för hela EMI-gruppen (förlag och skivbolag) i juni 2010.

Lars Nylin

Länk till det brev från Faxon som gick till EMI:s personal i tisdags:

http://www.billboard.biz/bbbiz/content_display/industry/e3if8cf70233aa65f1b0635d6242d016b91