1 september 2010

Ulrik Munther i samarbete med Johan Åberg och Anders Johansson

Den 16-årige soloartisten och låtskrivaren Ulrik Munther har inlett ett managementsamarbete med Johan Åberg och Anders Johansson, som sedan en tillbaka har arbetat med det 16-åriga fyndets karriär.

Johan Åberg är huvudproducent och co-manager tillsammans med Anders Johansson. Enligt managementeamet är intresset från skivbolagen redan enormt stort, både i Norden och utanför. För närvarande ligger man i slutförhandlingar med flera musikbolag.

– Vi är såklart glada och tacksamma över det enorma intresse som Ulrik redan skapat, konstaterar Johan Åberg. Egentligen är vi inte överdrivet överraskade av det stora intresset då vi som har insyn i Ulriks låtskriveri tidigt insett att han är en exceptionell talang.

– Det känns oerhört kul att få chansen att jobba med Anders och Johan som har sådan branscherfarenhet och jag ser verkligen framemot vårt fortsatta samarbete, säger Ulrik Munther.

– Att killen skriver låtar som Noel Gallagher på 90-talet, lyssnar på Band Of Horses på sin IPod och sjunger som en riktig stjärna, gör vårt jobb fantastiskt kul, kommenterar Anders Johansson.

Ulrik Munther skriver och sjunger uteslutande på engelska samt spelar gitarr, piano och munspel. Hans musik har redan över miljontals views på youtube och hemsidan.

– Jag är inne i en fantastisk rolig period, berättar Ulrik. Parallellt med skolan, pendlar jag till Stockholm på helgerna för att spela in de låtar jag skriver på veckodagarna. Att det sedan kryddas ytterligare upp med skivbolagsmöten i London och Berlin gör inte livet direkt tråkigare.

Senare i höst släpps Ulrik Munthers första singel.

Claes Olson