21 juni 2010

Carlson & The Moon Ray Quintet till Bonnier Amigo

Weeping Willows sångare Magnus Carlson har i dagarna slutfört inspelningarna av sitt andra album som soloartist tillsammans med bandet The Moon Ray Quintet.

Det första, självbetitlade albumet med kvintetten släpptes förra året på Blue Note/EMI. Inför nya albumet har Magnus valt Bonnier Amigo Music Group AB och underetiketten Tri-Sound som sitt nya hem.

Magnus Carlson säger:

– Bonnier Amigo har allt det jag letar efter hos ett modernt musikbolag – en genuin passion för musiken, lika hungriga som innovativa när det gäller promotion och marketing, de har en lysande digital setup och de kan erbjuda en helt öppen spelplan när det gäller internationella samarbeten.

Det nya albumet har precis spelats in i Atlantis studion i Stockholm och har som vid förra sessionen haft Goran Kajfes som kapellmästare och producent. Övriga bandmedlemmar utgörs av trion Kajfes, trumpet, Per Ruskträsk på sax och Per Forss – bas – från Oddjob, samt Lars Skoglund (Lykke Li, Laakso, Moneybrother) bakom trummorna och Carl Bagge (Robyn) på orgel och piano.

– Detta album är en oerhört spännande release för Bonnier Amigo, säger VD Fredrik Ekander. Det är en stor ära att få addera en av Sveriges absolut bästa röster till vårt snabbt växande artiststall. Magnus är en fantastisk artist som under sin imponerande karriär hela tiden har lyckats gå från klarhet till klarhet. Uppbackad av några av Sveriges främsta jazzmusiker och med ett förstklassigt och alldeles oemotståndligt låtmaterial, så kommer detta att bli en platta av högsta internationella klass.

Hela inspelningen skedde nästan uteslutande live under tre dagar på Atlantis och de flesta låtarna är förstatagningar. Det ännu obetitlade albumet består av en bred samling covers som noggrant har valts ut för att kunna samsas inom det ramverk som utgör Magnus och bandets säregna sound. Albumet släpps under oktober månad, men Magnus kommer redan mot slutet av sommaren börja lägga upp exklusiva filmklipp och ljudupptagningar från studioinspelningarna på nätet.

– Dessa inspelningar är de bästa jag någonsin har varit inblandad i, avslutar Magnus Carlson.

Claes Olson