27 maj 2010

Karla-Therese Kjellvander & The Rock Ridge Brothers hos Playground Music

Karla-Therese Kjellvander – förr i kultstämplade punkbandet Sindy Kills Me – och bandet The Rockridge Brothers samarbetar kring ett kommande album med Playground Music.

Karla-Therese Kjellvander kontaktade The Rockridge Brothers för två år sedan och frågade om de ville spela in en skiva med henne. Hon hade letat efter ett bluegrassband som kunde ta sig an hennes demor och fastnat för The Rockridge Brothers. Kombinationen visade sig bli mycket lyckad. Karla-Thereses röst och förkärlek för harmonier bildar tillsammans med Rockridge Brothers skarpa, råa old time och hillbilly ett unikt sound i dagens svenska folkmusik.

Det legendariska punkbandet Sindy Kills Me blev starten för Karla-Therese Kjellvanders musikaliska karriär i i mitten av nittiotalet. Sedan dess har hon ägnat sig åt att sjunga och spela med andra artister, men framför allt turnérat världen runt som bakrundssångerska och duettpartner åt sin man, Christian Kjellvander.

The Rockridge Brothers har sedan mitten av 00-talet etablerat sig i old time- och hillbillykretsar som ett liveband i världsklass. Med två fullängdare i ryggen har de turnerat flitigt i Norden, Europa och USA. De har spelat på de mest prestigefyllda bluegrassfestivalerna och klubbarna i både USA och Europa.Banjospelaren Kristian Herner, uppvuxen i Danmark och son till en dansk banjobyggare, är en av världens bästa clawhammer-banjospelare och anlitas ofta till workshops runt om i Europa.

Dance, monster, to my soft song! är titeln på Karla-Therese Kjellvander & The Rockridge Brothers kommande album. Merparten av skivan spelades in live i en studio under två dagar i Stockholm sommaren 2008, tilläggsinspelningar gjordes i Karla-Thereses brors vardagsrum. Den släpps den 8:e september av Red Rocking Recordings i samarbete med Playground Music Scandinavia.

Claes Olson

http://www.myspace.com/karlaandtherockridgebrothers