25 maj 2010

Scandinavian Sync ny sajt för produktionsmusik

Musikförlaget Air Chrysalis Scandinavia och produktionsbolaget Mellotron har i samarbete lanserat den nya sajten Scandinavian Sync för produktionsmusik.
– Många projekt dras med allt smalare budgetar och det här är vårt sätt att underlätta deras arbete när det kommer till musiken, säger Caroline Bäuml på Air Chrysalis.

Scandinavian Syncs affärsidé är att tillhandahålla pre-clearad, högkvalitativ produktionsmusik till låga priser och fasta tariffer. Priserna varierar beroende på typ av produktion och val av territorium, men kan automatiskt räknas ut på sidan. Potentiella kunder ges möjlighet att streama och ladda ned låtar i förväg för att prova sig fram innan man gör sitt slutgiltiga val.

– Jag fick idén till Scandinavian Sync för att jag tidigt såg ett behov hos produktionsbolag, reklambyråer och filmare, berättar initiativtagaren Stellan Colt. Nu har vi fått ett antal fantastiska kompositörer att bidra med musik och fler är på väg in.
– Samarbetet med Air Chrysalis känns klockrent. De är helt rätt partner för att kunna sjösätta detta för mig superspännande projekt.

Claes Olson

Länk:
http://scandinaviansync.com/