25 maj 2010

Alex Sayz klättrar på amerikanska danslistan

För tredje veckan i rad ligger Alex Sayz feat. Evi för närvarande topp tio på Billboard-listan Hot Dance Airplay med hiten Hate To Love. Det är svenskens andra hit på den amerikanska danslistan. Tidigare har han även klättrat på listan med Shame on me.

Tillsammans med Niklas Bergwall har Alex Sayz det senaste året byggt upp bolaget TopDJ Music, som ursprungligen skapades för att släppa utgivningar med Alex Sayz men i har dag vuxit till en mer omfattande verksamhet. Idag omfattar TopDJ Music både skivbolag, bokningsbolag, management och
musikförlag. TopDJ har exklusiva avtal med sex akter samt
representerar ett flertal artister i Norden.

Alex Sayz kom till Sverige från Iran som sjuåring och växte upp i Karlstad med sina morföräldrar. 15 år gammal flyttade han med familjen till Stockholm. På en fritidsgård såg han en lapp om en DJ-kurs, vilket blev en vändpunkt för hans fortsatta liv.
Sedan 18 års ålder har Alex Sayz regelbundet spelat ute. 2001 utbildade han sig till ljudtekniker och för ett år sedan inledde han samarbetet med barndomsvännen Niklas Bergwall.

Nu listaktuella Hate To Love var den första låt Alex Sayz och Niklas Bergwall producerade tillsammans.
– Än så länge har vi bara skrapat på ytan. Detta är bara början, menar Alex Sayz.

– Med över 2000 spelningar som DJ bakom sig tycker jag att det är
roligare nu än någonsin, säger Alex Sayz. Ingen annanstans kan jag få den ultimata "feel good"-känslan som när jag står i ett DJ-bås med fullt dansgolv. Då mår jag som bäst!

Claes Olson

Länk:
www.alexsayz.com