20 maj 2010

RedOne årets låtskrivare i USA

När BMI, den amerikanska motsvarigheten till Stim, i tisdags höll sin årliga prisgala Pop Music Awards fick svensk musikexport ännu en prestigefull internationell utmärkelse. Sony ATV-kontrakterade Nadir ”RedOne” Chayat, född i Marocko men med musikkarriären i Sverige, vann priset som årets låtskrivare.

RedOne fick priset för Lady Gaga-låtarna Just Dance, Love Game och Poker Face respektive för Seans Kingstons Fire Burning.

Till årets låt korades vid samma gala på Beverly Wiltshire Hotel i Beverly Hills korades Taylor Swifts Love Story. 20-åriga Swift blev därmed den yngsta någonsin att få det priset, skriver branschtidningen Variety.

John Fogerty fick priset som årets ikon och framträdde med ett program som innehöll såväl hits från åren i Creedence Clearwater Revival som från Fogertys solokarriär.

Till årets förlag korades Floridabaserade och Warner/Chappell-ägda Warner-Tamerlane Publishing.

Lars Nylin