18 maj 2010

Sweden Songs i avtal med Ann Winsborn

Sweden Songs har tecknat förlagsavtal med Ann Winsborn gällande hennes nya svenska låtmaterial. Ann Winsborn debuterade 2002 och har tidigare haft hits runt om i Europa och släppt låtar även i Sydamerika, Australien och Ryssland.

– Vi är verkligen stolta över att få samarbeta med Ann i förlaget
kommenterar Keith Almgren på Sweden Songs.

– Att få jobba med Ann känns otroligt spännande. Vi ser verkligen fram
emot att hjälpa Ann kring hennes nya låtar på svenska och i kontakter med skivbolag. Siktet är nu inställt på att lämna in bidrag till Melodifestivalen 2011.

Ann Winsborn skivdebuterade 2002 med Everything I Do (skriven tillsammans med Robert Olausson och producenten Robert Young). Året efter släpptes albumet Everything I Am [Lionheart] i Sverige samt bl.a Polen, Tyskland, Spanien, Baltikum, Ryssland, Sydamerika och Australien. Såväl Everything I Do som uppföljaren Be The One klättrade på flera danslistor runt om i Europa. Tredje singeln Je n’ai pas compris gjorde därefter Ann Winsborn till en av de mest spelade artisterna i Polen 2004.

Andra albumet Pink-Collar-Crime [Lionheart] var delvis franskspråkigt och gavs ut 2005. Videon till singeln La La Love On My Mind (skriven av Bobby Ljunggren / Ingela ”Pling” Forsman) spelades in i New York och spelades flitigt i butikeskedjan Footlockers 2 000 butiker i USA.

Claes Olson