7 maj 2010

v 18 Timoteij till toppen

Melodifestivalen 2010 skapar denna vecka ännu en listetta när Timoteij når tätplatsen med sitt debutalbum. Idol vill inte vara sämre och kontrar med duon REbound! som klättrar till första platsen på singellistan.

Den västgötska tjejgruppen Timoteij var den största skrällen i vinterns Melodifestival. Intresset som skapades då tycks ha behållits fram till det nu aktuella debutalbumet. Längtan [Lionheart Records/Universal Music] går direkt in som nummer 1 och skickar med knapp marginal ner AC/DC till plats två.

The Ark är med all säkerhet veckans bästsäljare med sitt ”magasinsalbum” In Full Regalia. Men där räknas, som MI Sverigetopplistan tidigare rapporterat, endast försäljning i listrapporterande butiker.

En annan stark svensk nykomling finns på plats 4 i form av den mäktigt rockande duon Johnossi som nu fortsätter bygga hype med albumet Mavericks [V2/Universal Music].

Det engelska trashcore-bandet Bullet For My Valentine är nya på plats 14 med tredje fullängdaren, Fever [Sony Music/Sony Music].

På singellistan handlar det alltså om Eddie och Rabih från TV4:s Idol. När de slogs ut ur den tävlingen bildade de duon REbound! vars debutsingel Hurricane [Columbia/Sony Music] denna vecka tagit ett mäktigt steg från 35 till 1.

På samlingslistan är det lugnt bortsett från en stark nykomling. Absolute Rockabilly [Eva/EMI] gör entré på plats 3 i fotspåren på en uppenbar rockabilly-revival med bl.a. The Playtones och The Baseballs.

Veckans sista nykomling på plats 1 finner vi på den klassiska listan. Nyckelharpsspelaren Johan Hedin och organisten Gunnar Idenstam når en allt större publik och Låtar II [Caprice/Naxos] är den senaste framgången från duon.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/