4 maj 2010

Vårfinal för Almost Famous – som går på export

Torsdag 6 maj arrangeras vårens sista ordinarie upplaga av Almost Famous. Det uppmärksammade klubbkonceptet, som arrangeras av SMFF (Svenska Musikförläggareföreningen) och dess medlemsförlag, kommer även i sommar att finnas på Peace & Love. I höst medverkar man dessutom för första gången på Popkomm i Berlin.

Säsongsavslutningen på Lilla Hotellbaren torsdag kväll blir den femte klubbkvällen i klubbens nya lokal, efter flytten från Alcazar på Nalen i vintras. Fyra olika artister och band står på scenen: Sebastian Olofsson, Anna Hamilton, The Mankind och Frantic Sunday.

– Flytten till söder och Lilla Hotellbaren har gett enbart positiv kritik från såväl musikbransch som artister, konstaterar Carolina Eriksson på Saturday Enterprise, projektledare för Almost Famous.
– Utöver klubbens stammisar kommer det nu även ett stort antal "spontangäster" varje klubbkväll, som råkar trilla förbi på grund av lokalens eminenta läge.

För tredje året i rad kommer Almost Famous i sommar att vara värd för en egen scen på Peace & Love i Borlänge. Fredagen den 2 juli presenterar musikförlagen sex ännu ej offentligjorda akter på scenen. En av artisterna röstas fram av publiken i det livevideo-samarbete som Almost Famous under våren har genomfört tillsammans med Press2Play. Tävlingen pågår fram till den 11 juni på på www.press2play.tv.

Nu är det klart att det svenska Almost Famous-konceptet även kommer att gå på export.
– Almost Famous har på ett mycket positivt sätt uppmärksammats av internationella branschkollegor, berättar Carolina Eriksson. Det har nu resulterat i att musikförlagen tar med sig klubben ner till "nya" Popkomm i Berlin i september.
– Fyra exportredo artister kommer att erbjudas möjlighet att spela på detta högst intressanta event, som arrangeras i samarbete med ExMS. Almost Famous tar emot förslag från förlagen nu och kommer att presentera programmet innan sommaren!

Carolina Eriksson är projektledare för såväl klubbkvällarna och festivalscenen som det nya Popkomm-samarbetet. För ytterligare information samt förslag på medverkande svenska akter, vänligen kontakta
almostfamous@smff.se.

Claes Olson