8 april 2010

Goatbridge bokar Nicke Borgs soloprojekt Homeland

Goatbridge har slutit ett bokningsavtal med Backyard Babies tidigare frontman, grundare och huvudsaklige låtskrivare Nicke Borg. Efter 20 år med bandet satsar han nu på ett soloprojekt. Hans första framträdande med det nya projektet Homeland blir på Peace & Love.

– Ända sedan jag som liten satt med min fars, då gigantiska, akustiska gitarr har fascinationen för singer/songwriters ständigt varit närvarande. Förebilder som Elvis, Johnny Cash, Steve Earle, Rolling Stones, Guns N´Roses och Social Distortion har inspirerat mig att skriva musik som jag alltid längtat efter att spela in och framföra live, säger Nicke Borg.

– Min vision är att Homeland ska bli ett levande projekt där genrer blandas utifrån vilka musiker, gäster eller vänner som medverkar.

Homeland kommer endast att göra ett fåtal exklusiva framträdanden till sommaren. Premiären blir alltså på Peace & Love i Borlänge i juli.

Claes Olson