25 mars 2010

Topplistan vecka 12: Ännu mera Melodifestivalen

Melodifestivalen 2010 stärker ytterligare sitt grepp om topplistorna. Veckans nyhet är DVD-ettan Melodifestivalen 2010 – Karaoke. Allt medan Salem Al Fakir och Anna Bergendahl fortsätter att toppa album- respektive singellistan och samlingen Melodifestivalen 2010 är överlägsen totaletta.

Även denna vecka står Melodifestivalen 2010 [M & L/Universal Music] för åtta av tio sålda samlingar. Det gör att samlingen ifråga även fortsätter att vara en solklar total etta om man räknar ihop album- och samlingslistan.

På albumlistan ligger Salem Al Fakir, toppnamn i nämnda festival, fortsatt som nummer 1 med Ignore This [Capitol/EMI Music]. Listan är stabil i sin övre del, undantaget en klättrande Sophie Zelmani, och först på plats 12 finns veckans starkaste nyhet; Treat med Coup de Grace [Universal/Universal Music].

En bit ner på listan är den intressantaste frågan vilket av Reeperbahns remastrade album som skulle gå in högst. Svaret blev på plats 43 Peep-Show medan bandets klassiker Venuspassagen startar som nummer 49 [Mercury/Universal Music]. Övriga nykomlingar på topp 60: Dropkick Murphys (38), Andrew Lloyd Webber (45), White Stripes (47), Invasionen (51), Joanna Newson (54).

Intressantaste utvecklingen på singellistan är att Telephone med Lady Gaga och Beyoncé [Interscope/Universal Music] klättrar från 44 till 9.

Starkaste nykomlingar på listan är annars ovannämnda DVD [M&L Records/Universal Music] på den listans högsta position medan Absolute Dance Mania [EMI/EMI Music] inleder som nummer 3.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/