18 mars 2010

A tribute to Lasse Holmer

Den svenske dragspelaren och allmänne kultmusikern Lars Hollmer, bortgången för drygt ett år sedan, firas på lördag med en hyllningskonsert på Teater 3 i Stockholm. Bland de medverkande musikerna finns bl.a den japanska trumslagaren Tatsuya Yoshida (medlem i den sista upplagan av Hollmers grupp Samla Mammas Manna) och Ulf ”Rockis” Ivarsson.

Hyllningskonserten till Lars Hollmer, som vid 60 årsålder avled julhelgen 2008, arrangerades för första gången förra året.

– Då var det närmast tänkt som en sluten angelägenhet för hans kompisar men det bara stormade dit folk och fans och hela tillställningen var otroligt uppskattad, berättar arrangören Stefan Dimle. Då trycket och förväntningarna inför framtida Hollmer-festivaler är stora så har jag för övrigt redan nu redan bokat in Accordion Tribe till 2011 års festival!

I år står japanska Ruins, Mats & Morgan Band, Klotet och YRA på programmet.
– Banden och artisterna kommer spela egen musik och tolkningar av Lars Hollmers låtar. Extra kul i år är att Tatsuya Yoshida Tatsuya Yoshida från Japan är med. Tatsuya har lirat otroligt mycket med Lasse men även med John Zorn och många andra extrema musiker. Han framträder både som soloartist och ihop med Coste Apetrea och Ulf "Rockis" Ivarsson (Thåström, beatundercontrol, Sky High, Paatos, Dave Edmunds, Di Leva m.m.) i det svensk/japanska projektet YRA.

Lars Nylin / Claes Olson