16 mars 2010

Stefan Blom efterträder Åsa Törneryd som vd på EMI Music Norden

Efter åtta år lämnar Åsa Törneryd uppdraget som vd på EMI Music. Törneryd ersätts av Stefan Blom, som kom till EMI år 2007 och innan detta fanns på 3.

Stefan Blom tillträder VD-posten från sin position i divisionen EMI Music Services, en position som summerats i titeln ”Executive Vice President Sales and Commercial Development – Rest of the World.”. Blom blir nu alltså även VD för nordiska EMI Music och ska rapportera till Camilo Kejner, EVP Rest of the World.

I ett pressmeddelande skriver EMI Music i London:

”Stefan har varit hos EMI sedan tidigt 2007 och har bidragit till att utveckla EMI Music Services-teamet genom att bygga globala nätverk och genom att erbjuda service av världsklass till våra artister och etiketter.”

Stefan Blom kom till EMI från 3 år 2007 och hade först titeln ”Chief Operating Officer – EMI Scandinavia.” Senare fick han sin nuvarande roll för territorierna Asia Pacific och Latinamerika. Förra året utökades det till att gälla hela världen utanför Europa och Nordamerika.

Utöver den nya VD-rollen kommer Blom att behålla sin roll i EMI Music Services, med ett antal förändringar som annonseras vid ett senare skede.

Om Åsa Törneryd – som så sent som i förra veckan listades som en av det svenska näringslivets viktigaste kvinnor av tidningen Veckans Affärer – skrivs i samma pressrelease:

”Åsa Törneryd lämnar EMI efter åtta år och vi vill tacka henne för hårt jobb och dedikation under hennes tid här, och vi vill önska henne lycka till i sina framtida äventyr.

I pressmeddelandet antyds också att det inom kort kommer ytterligare nyheter inom affärsområdet New Music för EMI Music Nordics.

Lars Nylin