21 januari 2010

Ägarförändring på Playground Music

Playground Musics tidigare huvudägare edel Germany har sålt sin aktiepost i företaget till Jonas Sjöström, som därmed är ensam ägare till Playground Music sedan en tid tillbaka.

I samband med ägarförändringen avslutar Jonas Sjöström sina konsultuppdrag för edel-koncernen för att istället satsa enbart på Playground Music.

– Jag ser väldiga möjligheter för Playground Music i framtiden. Vi är inne i en väldigt spännande utveckling och jag vill gärna ägna all min tid åt att utveckla företaget och våra artister samt utveckla samarbetet med nya utländska och svenska labels, säger VD:n Jonas Sjöström i ett pressmeddelande.

Även på labelfronten blir det några nyheter hos Playground. Efter att ha samarbetat med Playground i de övriga nordiska länderna har det ledande engelska bolaget Domino (Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Lightspeed Champion m.m.) från årsskiftet bytt distribution från EMI till Playground även i Norge.

Mute återvänder till Playground 2010 och kommer att släppa flera av sina stora releaser, bl.a. Yeasayers nya album Odd Blood, genom Playground i hela Norden.

Rough Trade representeras sedan årsskiftet av Playground Music i Danmark, Norge och Finland och till vårens skivor därifrån hör Basia Bulat och Adam Green.

Lars Nylin