20 januari 2010

Wacken Metal Battle 2010

Sedan flera år tillbaka har rocktävlingen Wacken Metal Battles arrangerats runt om i världen, bl.a i USA, Storbritannien och Tyskland. För första gången är i år Sverige ett av 26 medverkande länder. Första pris i Sverige-finalen är en spelning på Wacken Open Air Festival, som med drygt 75 000 besökare är den största metal-festivalen i Europa.

Wacken Metal Battles startade 2004 när Wacken Open Air festivalen ville ge nya osignade band chansen att få spela för en stor publik.

Alla signade band metal-genren är välkomna att anmäla sig senast 1 mars. Av dessa kommer sex band att väljas ut till den svenska finalen på The Cave i Stockholm lördag 10 april. Där kommer en jury bestående av musikjournalister och branschfolk att utser det vinnande bandet.

1:a pris är en spelning på WET Stage på Wacken Open Air Festival 2010 i augusti.

Claes Olson

Länk:
http://www.metal-battle.com/