14 januari 2010

Svenska On The Verge i danska Melodi Grand Prix

Det svenska producent-teamet On The Verge har fått med låten Just Like Rain i Danmarks Melodi Grand Prix's final – den danska uttagningen till Eurovision Song Contest.

DR fick in över 600 låtar och utav dessa valdes till slut sju stycken att tävla, tillsammans med tre stycken sedan tidigare inbjudna wildcards. Upphovsmän till låten är On The Verge-duon Patric "Kurt49" Jonsson och Joakim Övrenius, samt låtskrivaren Thomas Karlsson.

Just Like Rain kommer att framföras av L A-baserade artisten Thomas Barsoe, som har skördat stora framgångar i Asien och Japan, där han toppat både den japanska singel och album-listan samt MTV-most requested-listan. Barsoe jobbar för närvarande med sitt tredje soloalbum där "Just Like Rain" kommer vara första-singel. On The Verge har tidigare även deltagit i den svenska melodifestivalen.

Teamet blev 2008 grammis-nominerade i kategorin "Årets Låt" med Det är hon, framförd av Brolle. Just nu är de aktuella med 3 låtar och nya singel "Dead and Gone" med Finlands största band, The 69 Eyes. I videon till låten spelar bl a MTV's Bam Maguera huvudrollen.

Lars Nylin