13 januari 2010

You Say France & I Whistle i förlagsavtal med Musicbase

Musicbase Publishing har skrivit kontrakt med stockholmsbandet You Say France & I Whistle. I veckan flyger bolagets representanter till USA för att förhandla med ett ahtal olika aktörer som redan under bandets nyligen påbörjade albuminspelning har visat stort intresse för bandet.

You Say France & I Whistle har precis påbörjat inspelningarna av sitt kommande debutalbum och har bara släppt ifrån sig ett par demospår, men det har visat sig tillräcligt för att skapa intresse även på andra sidan Atlanten.

– Vår manager i USA ringde upp och tyckte vi skulle kolla in YSF&IW som ett Myspace-tips, berättar Peter Åstedt på Musicbase.
– Ren tur för oss var bandet bokat till Rookiefestivalen i Hultsfred samma vecka och vi hann och se dem live där. Det var live setet som verkligen fick oss att bestämma oss att det var ett band utöver det vanliga!

I veckan åker Musicbase över till USA och förhandlar med olika aktörer som redan nu visat stort intresse för bandet. I Sverige kommer de första låtarna att släppas i vår.

Claes Olson