14 december 2009

Danska Carpark North tecknar världsavtal med Sony Music-etiketten Svedala

Sony Music-etiketten Svedala har tecknat artistavtal med det danska bandet Carpark North. Avtalet gäller rättigheter för hela världen utanför Danmark, där bandet är kontrakterat till Copenhagen Records.

På Sony Music och labeln Svedala – som kreativt drivs av Mr Radar Music – hälsar man att man kontrakterat Carpark North ”för att de helt enkelt är ett alldeles för bra band för att endast jobba i hemlandet”.
– Det är ett brilliant band som vi är mycket stolta och hedrade att få jobba med utanför Danmark, säger Torbjörn Sten på Mr Radar Music.

Sedan debuten 2003 har Carpark North gett ut tre album i Danmark och nått stora framgångar som både skiv- och liveartister. De har bl.a vunnit priser som Zulu Awards, Danish Music Awards, Gaffa Prisen och P3 Prisen.

Det första resultatet av det nya samarbetet beräknas släppas våren 2010.

Claes Olson