19 oktober 2009

Naxos Sweden ny distributör för Caprice Records

Caprice Records var det största svenska skivbolaget som efter CDA / Compact Distribution AB:s konkurs i september förlorade sin distributör. Efter en tids förhandlingar är det nu klart att Naxos Sweden i Örebro blir Caprice Records nya distributionspartner. Naxos är sedan tidigare Caprice digitala distributionspartner.

– Vi är mycket glada och nöjda med att få Naxos Sweden som vår nya distributör, säger Marie Wisén, chef för Caprice.
– Naxos Sweden har ett mycket bra upplägg för just de genrer som vi jobbar med, klassiskt, jazz och folkmusik. Naxos har sedan tidigare varit vår partner vad gäller digital försäljning så det känns naturligt att man även tar hand om den fysiska distributionen.

– Caprice Records är ett välkänt kvalitetsmärke och en för skivbranschen unik bärare av svensk musik, säger Håkan Lagerqvist, vd för Naxos Sweden. Vi ser verkligen fram mot att få jobba med märket och hoppas också vi ska kunna bidra till att svensk musik sprids internationellt i ännu större omfattning.

Enligt vad MI erfar så gäller det nya distributionsavtalet tills vidare endast för nästa år.
– Längre bort i tiden än så kan vi just nu inte se, konstaterar en person på skivbolaget.

Claes Olson