24 juni 2009

Despotz lanserar Titiyo internationellt

Despotz Records har kontrakterat Titiyo. I höst lanserar bolaget henne internationellt och släpper senaste albumet Hidden – som i Skandinavien gavs ut av skivbolaget Sheriff i samarbete med Warner Music – i ett flertal länder runt om i Europa.
Först i releaseplanerna ligger Tyskland, Schweiz, Österrike, Holland, Belgien och Luxemburg, där albumet släpps 16 oktober. 9 november släpps sedan albumet i Storbritannien.

Hidden har snurrat flitigt hemma sedan jag införskaffade den i höstas och i mitt tycke var det ett av förra årets absolut bästa album, berättar Ronnie Schmidt, A&R på Despotz Records.
– Att nu få möjligheten att arbeta med skivan internationellt är givetvis en ära och vi är enormt taggade. Det här är ytterligare ett steg i rätt riktning för oss såväl nationellt och internationellt. Enormt kul!

– Även om vår bekantskap är förhållandevis ny så känns Despotz helt rätt, kommenterar Titiyo själv.
– Despotz är ett vitalt litet bolag som tydligt visar att det är hett på att få presentera Hidden för en utländsk publik. Bara roligt!
– Det är lysande att Titiyo och Despotz ska samarbeta gällande den internationella lanseringen av Hidden, menar man även på Titiyos svenska skivbolag Sheriff.
– Killarna på Despotz har gjort ett starkt jobb för att nå ut med bland annat The Deer Tracks, vilket vi på Sheriff fascinerade har betraktat. Vi tror de kommer att göra ett utmärkt jobb även med detta fantastiska album!

Claes Olson