24 juni 2009

4 snabba till Åsa Kers, projektledare Trigger Creative Conference

Efter drygt ett års förarbete så inleds imorgon, torsdag premiärupplagan av den nya stora svenska musikbranschkonferensen Trigger Creative Conference, som arrangeras i samband med Peace & Love-festivalen.

Hur känns det och hur är läget i Borlänge så här dagen före?
– Det känns helt fantastiskt roligt och spännande. Alla bitar faller, en efter en, på plats. Läget här i Triggerlägret är mycket högt och en mängd frivilliga funktionärer arbetar effektivt. Totalt sett så har vi 95 funktionärer som arbetar med allt från att tillverka badges till att köra bussarna mellan Falun och Borlänge. Detta är ju första upplagan av Trigger och vi är nöjda med att i dagsläget ha 165 personer anmälda.

Hur tycker ni att ni som arrangörer har lyckats förverkliga och genomföra era högt ställda armbitioner? Kommer ni att kunna leva upp till de lika högt ställda förväntningarna?
– Vi spände ju bågen riktigt hårt. Vi tycker att det finns så många fantastiska och professionellt genomförda musikbranschevent och de har fått stå som våra förebilder. Det har hela tiden varit viktigt att ha en hög kvalitet, bra logistik och en trevlig inramning för att inte vara bleka i jämförelse med andra. Sen tar det ju flera år att bygga upp och utveckla Trigger.
– Det har varit fantastiskt rolig med det gensvar vi har fått hos alla som ställt upp på ett helt fantastiskt sätt. De har varit en enorm energikälla när det har blåst lite. Det är ju alltid lite motgångar och motvind när man gör något för första gången. Men jag tycker att vi vänt det till något positiv som fått oss att tänka ett par varv till
– Om vi nu lever upp till de förväntningar som ställs på oss… Ja, den frågan kan jag nog svara på den 28 juni. Det jag spontant känner är att nu har vi en mötesplats mitt i Sveriges största festival. Kreativa människor har anmält sig och vi har bra paneler att göra reflektioner kring. Nu är det upp till oss alla att ta tillvara på tillfället att diskutera, umgås och njuta.

Vilket av de många seminarierna, paneldebatterna och övriga programinslagen ser du personligen mest fram emot?
– Det är faktiskt alldeles för svårt att välja ut någon speciell. Det jag verkligen hoppas på är att det är många som lyssnar och deltar i debatterna och att diskussionerna fortsätter i de sittgrupper och kring de bord som finns. Lokalen är ju öppen till 02.00 så branschminglet och diskussionerna kan bli spännande.

Hur ser förutsättningarna ut för en fortsättning nästa år? Kommer Trigger att kunna etablera sig i årskalendern nu?
– Förutsättningarna för en fortsättning är goda och det är bestämt att det blir ett Trigger 2010. Vi har ju naturligtvis förhoppningen om att Trigger ska finnas med i musikbranschens årskalendrar. Det är ju faktiskt så att det är ju alla aktörer i branschen som måste tycka att det är viktigt med en mötesplats. Det är ju grundförutsättningen.
– Vi har redan påbörjat samtal med flera av våra finansiärer om ett fortsatt och långsiktigt samarbete. Det är viktigt att vi får med oss partners som vill jobba långsiktigt så vi inte börjar på ruta ett varje år. Direkt efter semestrarna kommer vi att ha en rejäl utvärdering med dem som blir nästa års referensgrupp. Vi vill ju gärna ha in tips om förbättringar och förändringar, men även sånt som man tyckte var riktigt bra och som önskas vara kvar. Här vill jag verkligen passa på att uppmana de som känner att de vill vara delaktiga på ett eller annat sätt att kontakta oss.

Claes Olson