11 juni 2009

ANNONS: EMI Music Publishing söker Media Sales & Licensing Coordinator för försäljning/licensiering av musikrättigheter

EMI Music Publishing Scandinavia AB är den skandinaviska delen av ett av världens ledande musikförlag, EMI Music Publishing. Musikförlag förvärvar, skyddar, administrerar och exploaterar rättigheter till musik. Intäkterna kommer primärt från att licensiera rätten att använda musiken i olika sammanhang.

EMI Music Publishing äger en exceptionell portfölj med musikcopyrights som sträcker sig många decennier tillbaka och innefattar många av världens största hits. Artister vars låtar EMI Music Publishing arbetar med inkluderar Arctic Monkeys, Black Eyed Peas, James Blunt, Kelly Clarkson, Duffy, Jay-Z, Kanye West, Depeche Mode, Beyonce Knowles, Salem Al Fakir, Anna Ternheim, Eros Ramazotti, Scissor Sisters, Sting, Usher, Pharrell Williams, Lykke Li och Peter Bjorn & John. EMI Music Publishing, med 600 anställda och huvudkontor i New York, är en del av EMI Group. Läs mer på www.emimusicpub.se samt www.emipm.com.

EMI Music Publishing Scandinavia AB är inne i en tillväxt- och utvecklingsfas och behöver nu förstärka sin redan framgångsrika säljorganisation (B2B) med en Media Sales & Licensing Coordinator. Säljorganisationen licensierar musik till företag för användande i olika typer av medieproduktioner. Våra kunder är nyckelspelarna inom den skandinaviska mediebranschen. Kunderna inkluderar reklambyråer, marknadsavdelningar bland stora reklamköpare, produktionsbolag inom film/TV, TV-kanaler samt datorspelsutvecklare.

Arbetsuppgifterna för Media Sales & Licensing Coordinator innefattar bland annat:

– Att självständigt kontakta och bygga relationer med såväl existerande som potentiella kunder. Dessa relationer skall på sikt leda till försäljning.

– Att varje vecka boka och genomföra möten med kunder.

– Att hantera hela försäljningsprocessen från affärens början till slut – från att ge kunden kreativa råd kring musikens användande i produktionen, ge offert och eventuellt genomföra förhandling, till klarering av rättigheter och att slutligen skriva licensavtal samt att fakturera.

– Att på olika sätt marknadsföra EMI Music Publishings katalog av artister, produkter och tjänster mot existerande och potentiella kunder.

– Att hjälpa kunder hitta musik för deras respektive produktioner med hänsyn till produktionsbudget, deadlines, rättighetsklarering samt kreativa önskemål.

– Att komma med idéer för hur försäljningen i Skandinavien kan utvecklas och förbättras och att ta initiativ för att genomföra dessa idéer.

Vi söker dig som:

– Är positiv, utåtriktad och social. Du tycker om att träffa människor och att skapa kvalitativa, långvariga relationer med flera olika typer av kunder. Du är bekväm med att på egen hand boka och genomföra kundmöten.

– Är mycket driven, tar egna initiativ och kan arbeta både självständigt och i del av ett team. Har du dessutom tidigare erfarenhet av att arbeta för ett multinationellt företag är det en merit.

– Fokuserar på resultat och i alla lägen ser möjligheter att sälja och göra affärer. Du har stark servicekänsla samt höga krav på tillgänglighet, snabbhet och noggrannhet.

– Har dokumenterad arbetslivserfarenhet inom försäljning (B2B) från någon eller flera av de branscher där våra kunder återfinns.

– Är förtroendeingivande, tydlig och strukturerad med en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal, skrift och presentation; såväl på engelska som svenska.

– Är flexibel, stresstålig samt har förmågan att parallellt arbeta både långsiktigt och kortsiktigt.

– Är en van datoranvändare med goda kunskaper inom standardapplikationer som Windows, Office m.m. Du är även van att själv söka information på Internet.

– Är intresserad av medier, IT och ny teknik. Självklart tycker du om musik.

Vårt kontor finns vid Hötorget i Stockholm city.
Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Är det dig vi söker?
Skicka då din ansökan (fullständigt CV samt personligt brev) till jobs2009@emipm.com. Sista ansökningsdatum är 2009-06-15. För frågor om tjänsten kontakta Andreas Olsson, Business Development & Licensing Manager, tel 08-587 955 14.

EMI Music Publishing Scandinavia AB