2 juni 2009

X5 tredje etta i år på Amazons Topp MP3-lista i USA

I helgen gick albumet Five Hours of Classical Favorites [X5 Music] rakt in på förstaplatsen på Amazons topplista för mp3-försäljning i USA. Enligt X5 Music är det resultatet av en mycket framgångsrik marknadskampanj där albumet har promotats via flera externa kanaler, som till exempel Facebook, Gramophone och BBC.

På Amazons topplista placerade sig albumet framför albumaktuella artister och band som bland andra Eminem, Green Day och U2.
– Vi nyper oss i armen varje gång det händer eftersom det känns otroligt att med svenska releaser komma före nya Eminem och Green Day på listor i USA, berättar en stolt Johan Lagerlöf, vd på X5 Music.
– Dock är det hårt arbete bakom och en otrolig utmaning att försöka upprepa framgången.
Vad är egentligen hemligheten bakom X5 Music upprepade framgångar på den amerikanska marknaden?
– På internet har man möjligheten att rikta marknadsföringen på andra sätt och jag tror att vi har hittat en bra modell för att rikta den i rätt kanaler mot rätt målgrupp vid rätt tidpunkt.

Fredag 26 juni medverkar Johan Lagerlöf i seminariet Musik och nya medier som Musikindustrin / MI står som medarrangör till vid årets Trigger Creative Conference i samband med Peace & Love-festivalen i Borlänge.

Claes Olson