25 maj 2009

Båda sidor överklagar Pirate Bay-domen

7 april föll domen i Pirate Bay-målet i Stockholms Tingsträtt. Nu står det klart att båda sidor överklagar utfallet.

Advokat Peter Danowsky som företräder skivbolagen Universal Music, Playground Music Scandinavia, Sony Music Entertainment, EMI Music Sweden, Bonnier Amigo Music och Warner Music Sweden yrkar i sin överklagan att de fyra dömda männen även döms för föreberedelser till upphovsrättsbrott. Skivbolagen yrkar också att det ska dömas ut ett högre skadestånd.

Även Monique Wadstedt som representerar ett antal amerikanska filmbolag hävdar upphovsrättsbrott och begär att skadeståndet höjs. Svenska Antipiratbyrån har lämnat in en överklagan där de yrkar på högre skadestånd.

De fyra dömda männen – Peter Sunde, Gottfrid Svartholm Warg, Fredrik Neij och Carl Lundström – yrkar i sin överklagan på att de ska frikännas.

Lars Nylin