17 mars 2009

Mr Svensk Rock fyller 80 år – Owe Thörnqvist firas med karriärdokumentation

Förra veckan fyllde Owe Thörnqvist 80 år. Mannen som en gång skapade fenomenet rock'n'roll på svenska firade det med två konserter hemma i Uppsala. Men han uppmärksammas också med en färsk CD-box i bokformat. På åtta CD och en DVD summeras en av landets märkligare artistkarriärer.

Bonnier Amigo Music släpper denna vecka Owe Thörnqvist – Boogieman. Utgivningen är såväl en bok som en box – åtta CD och en DVD med bl a Tom Alandhs Thörnqvist-dokumentär från 2001. Boogieman innehåller det mesta som denne produktive legend spelat in, bl a alla hans studioinspelningar för etiketter som Metronome och Philips.

För sammanställningen står Bonnier Amigos Peter Domnérus. Den eleganta formgivningen har Conny Lindström utfört. Den 120-sidiga boken innehåller bl a de flesta av Thörnqvists skivomslag, men även studiobilder och dokumentärfoton av rockstjärnan, schlagergalningen, revykungen, provokatören, golfspelaren och boxaren Thörnqvist.

Den som vill provsmaka kan kolla Alandhs SVT-dokumentär här >>

MI garanterat att det leder till mersmak.
Lars Nylin