16 mars 2009

Vecka 12

The Soundtrack of Our Lives – live på Troubadour, Los Angeles. 16/3

M.A. Numminen – Sverige-turnén rullar vidare till Uppsala 16/3, Ronneby 17/3, Kalmar 18/3, Västerås 19/3, Enviken (Janssons Fik & Butik) 20/3, Salemkyrkan, Stockholm 21/3

Swedish Jazz Celebration – presskonferens med representanter för arrangerande o Rikskonserter, Svensk Musik, Sveriges Radio P2 och Musik i Väst i samarbete med Nefertiti, Trädgår'n, Göteborgs Symfoniker AB, Högskolan för scen och musik, Röhsska museet, Vara Konserthus och Vara Folkhögskola – med stöd av Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Göteborg & Co Näringslivsgruppen och Kulturrådet. performance av musikern Lisen Rylander, en av skaparna av jazzinstallationen CAVE (Collective Audio Visual Experience) som har vernissage på Röhsska museet samma kväll. Röhsska museet, Göteborg kl 15.30 17/3

TSOOL på Svenska Generalkonsulatet, L.A. – i samband med Soundtrack Of Our Lives spelning på klubben Troubadour kvällen före arrangerar Svenska Generalkonsulatet i samarbete med Export Music Sweden och Svenska Institutet en konsert och mottagning för särskilt inbjudna gäster på konsulatet. 17/3

Hägga and The Thieves From The North – releaseparty för nya albumet Introducing The Thieves From The North [National / BAM]. Fri entré! Underbara Bar, Stockholm 17/3

David Byrne – med musik från David Byrne & Brian Enos album gemensamma album. Cirkus, Stockholm 17/3

Fever Ray Fever Ray [Rabid / Border] – Karin Dreijer Andersson från The Knife soloalbumdebuterar med ett album som redan hunnit hyllats i även engelsk musikpress. 18/3

N.A.S.A. The Spirit Of Apollo [Anti / BAM] – med gästspel av bl.a Lykke Li och Nina Persson. Release 18/3

Caroline af Ugglas – firar nya albumet Så gör jag det igen med en lunchspelning på Stallet (Rikskonserter), Stockholm 18/3

The Baboon Show – releaseparty för samlingsalbumet Best Of… [National / BAM]. Support: Little Marbles. Debaser Slussen 18/3

Thåström – turnén fortsätter till Skövde 18/3, Oslo 19/3 och Göteborg 20/3
Frestelser i Stan – premiär för 20-årsjuilerande Subliminal Sounds nya klubb. Baby Grandmothers återförenas för en sinnesutvidgande exklusiv konsert i klubb Filips anda. Visning av unikt filmmaterial med bandet. Horntullsstrand 18/3

Mando Diao – inleder sin Europaturné på Melkweg, Amsterdam 18/3

Popcirkus – åttonde programmet i SVT:s nya serie med 90 minuter direktsänd livemusik från Debaser Medis i Stockholm. Denna vecka Kleerup, Addeboy vs Cliff feat. Adam Tensta och David Sandström. DJ Johan Kinde. Programledare Kristian Luuk och Per Sinding-Larsen. SVT2 kl 19.30 18/3

Ström – premiär för en ny omgång av den uppmärksammade programserien om elektronisk musik. Ström som råvara – om elektroniken som driver datorerna, syntharna och radioapparaterna, men mest om folk som gör musik baserat på elsprak och surrande generatorer. Ström pratar elektronik med KTH-professorer och ger sig in i ställverk i jakten på elektronikens själ. Medverkande: Christina Kubisch, Carl Michael von Hausswolff och Mattias Petersson m.fl Sveriges Radio P2 kl. 21.39 18/3 (repris 19/3 kl 12.30)

Container Recordings & Publishing – firar 10 år! 19/3

An Café – den turnéaktuella japanska J-Rockbandet signerar skivor och dvd på Bengans kl. 15-16 i samband med sin spelning på Tyrol, Stockholm 19/3

Lisa Nilsson – turnépremiär på Nefertiti, Göteborg 19-20/3.

PLAY! A Video Game Symphony – symfoniorkester och kör framför musik från kända TV-spel (Commodore 64, Commodore Amiga Medley, Super Mario Bros, The Legend Of Zelda, Castlevania, The Elder Scrolls IV: Oblivion m.fl). Globen Annexet, Stockholm 19/3

Velvet – releaseparty för nya albumet Queen [BAM]. Ambassadeur, Stockholm 20/3

Ba Cissoko – elektrifierad korakvartett från Guinea Canakry. Södra Teaterns Kägelbana, Stockholm 20/3

Det handlar om musik – Salem Al Fakir möter Maria Lindal och REBaroque. Programledare: Sofia Nyblom. Axess TV kl 20.00 20/3

Franz Ferdinand – live på Cirkus, Stockholm 21/3

Ritz bara för en kväll – återförening för de som hängde på den legendariska stockholmsklubben Ritz under Hotell Malmen på Medborgarplatsen på 80-talet. Husbandet Nevermindtheorchestra med gästartister. DJ:s Peter Lindgren, Nag-Nag-Pontus och Micke Goulos. 21/3

Alice Babs-stipendiet – sångerskan delar personligen ut årets stipendium på 50 000 kr. till en ung svensk jazzartist. Titti Sjöblom, Nils Landgren och Jonas Kullhammar och Västerås ungdomsstorband framträder. Västerås konserthus 22/3

Bob Dylan – exklusiv spelning på Berns, Stockholm 20/3