20 februari 2009

Topplistan v8: Mando Diao slår Morrissey

Mando Diao Give Me Fire! [Universal] är veckans högst placerade nykomling. Albumet går rakt in på andra plats och petar därmed ner de senaste veckornas tvåa A Camp Colonia [Universal], som numera ligger trea. Veckans andra stora släpp – Morrissey Years Of Refusal [Decca/Universal – går in som nykomling först på femte plats, strax efter Anna Ternheim Leaving On A Mayday [Universal].

Under sin 43:e vecka på listan går Veronica Maggio Och Vinnaren Är… [Universal] upp tre placeringar och ligger nu sjua på albumlistan. Två placeringar nedanför återfinns veckans tredje bäst placerade nykomling – Hide The Knives Savior For Sale [Gain/Sony Music], som går in som nia.

Övriga högt placerade nykomlingar på en listan är Lily Allen It's Not Me, It's You” [Parlophone/EMI] på plats 14 och Van Morrison Astral Weeks – Live At The Hollywood Bowl [EMI] på plats 17. I övrigt är det noterbart att Håkan Hellström För Sent För Edelweiss [Dolores/EMI] går från 42:a plats till plats 21 den här veckan.

Efter 17 veckor på listan toppar Lady Gaga Poker Face [Interscope/Universal] fortfarande singellistan, medan Katy Perry Hot 'N' Cold [Virgin/EMI] har fått nytt liv och går uppåt från plats fem till en andra plats. Kim 3 Floors Down [Made In Sweden By Meriola/Nordisk Film] ligger kvar på tredje plats, medan Mando Diao Dance With Somebody [Universal] klättrar 16 placeringar och är nya fyra på listan. Till skillnad mot för albumlistan innehåller singellistan ganska få nykomlingar – ett av undantagen är Thåström Kärlek Är För Dom [Universal], som går in på plats åtta.

På listan över samlingsalbum går förra veckans nykomling Absolute Love Songs [Eva Records/EMI] från andra till första plats och petar därmed ner Rix FM – Bäst Musik Just Nu! 2009 [Eva Records/Universal] till en andra plats. På tredje plats ligger veckans högst placerade nykomling – Våra Mest Älskade Psalmer [Talking Music/Bonnier Amigo].

DVD-listan toppas ytterligare en vecka av Lars Winnerbäck Solen i ögonen – En film om Lars Winnerbäck [Universal].
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Mando Diao Give Me Fire! [Universal] är veckans högst placerade nykomling. Albumet går rakt in på andra plats och petar därmed ner de senaste veckornas tvåa A Camp Colonia [Universal], som numera ligger trea. Veckans andra stora släpp – Morrissey Years Of Refusal [Decca/Universal – går in som nykomling först på femte plats, strax efter Anna Ternheim Leaving On A Mayday [Universal].

Under sin 43:e vecka på listan går Veronica Maggio Och Vinnaren Är… [Universal] upp tre placeringar och ligger nu sjua på albumlistan. Två placeringar nedanför återfinns veckans tredje bäst placerade nykomling – Hide The Knives Savior For Sale [Gain/Sony Music], som går in som nia.

Övriga högt placerade nykomlingar på en listan är Lily Allen It's Not Me, It's You” [Parlophone/EMI] på plats 14 och Van Morrison Astral Weeks – Live At The Hollywood Bowl [EMI] på plats 17. I övrigt är det noterbart att Håkan Hellström För Sent För Edelweiss [Dolores/EMI] går från 42:a plats till plats 21 den här veckan.

Efter 17 veckor på listan toppar Lady Gaga Poker Face [Interscope/Universal] fortfarande singellistan, medan Katy Perry Hot 'N' Cold [Virgin/EMI] har fått nytt liv och går uppåt från plats fem till en andra plats. Kim 3 Floors Down [Made In Sweden By Meriola/Nordisk Film] ligger kvar på tredje plats, medan Mando Diao Dance With Somebody [Universal] klättrar 16 placeringar och är nya fyra på listan. Till skillnad mot för albumlistan innehåller singellistan ganska få nykomlingar – ett av undantagen är Thåström Kärlek Är För Dom [Universal], som går in på plats åtta.

På listan över samlingsalbum går förra veckans nykomling Absolute Love Songs [Eva Records/EMI] från andra till första plats och petar därmed ner Rix FM – Bäst Musik Just Nu! 2009 [Eva Records/Universal] till en andra plats. På tredje plats ligger veckans högst placerade nykomling – Våra Mest Älskade Psalmer [Talking Music/Bonnier Amigo].

DVD-listan toppas ytterligare en vecka av Lars Winnerbäck Solen i ögonen – En film om Lars Winnerbäck [Universal].
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

En av frågorna inför veckans svenska topplista var huruvida Morrissey skulle kunna gå rakt in på albumlistans första plats. Svaret är nej. Det kunde inte heller Mando Diao. Ingen hotar Springsteen Working On A Dream [Columbia/Sony Music], som ligger kvar i topp. Däremot går Mando Diao in som nykomling tre placeringar over Morrissey.