12 februari 2009

Svenskt dagsparty på South By Southwest

På årets stora musikmässa South By Southwest (SXSW) i Austin, Texas kommer det att arrangeras ett stort s.k. "day-party" på klubben Habana Calle 6. Från mitt på dagen fram till sent på eftermiddagen kommer det fredag 20 mars att spelas svensk rockmusik på klubben Habana Calle 6.

Arrangemanget genomförs i samarbete mellan Export Music Sweden (ExMS) och Sverige-vännen Thaddeus Rudd på det New York-baserade musikbolaget The Rebel Group (som tidigare haft management för bl.a The Caesars och Teddybears STHLM – och även samarbetar med Greg Vegas, amerikansk manager för bl.a Peter Bjorn & John).

– Det här blir ett stort day-party med flera svenska rockartister, berättar Anders Hjelmtorp på ExMS. Habana Calle 6 är en perfekt klubb på 6th Street. Den ligger nära Red River och har en fantastisk utomhusterrass där vi kommer att hålla till.

De senaste åren har den här formen av så kallade "day-parties" vuxit i betydelse och passerat kvällarnas många showcases som kontaktyta och mötesplats mellan branschfolk och artister.

– Vi kommer att genomföra det här eventet på ett professionellt sätt. I slutet av den här månaden kommer vi att lägga upp en microsite med satsningens ännu så länge inte offentliggjorda namn. Vi kommer att göra särskilda VIP-inbjudningar till de absolut viktigaste och tyngsta branschaktörerna på SXSW och det kommer att krävas föranmälan för att komma in.

VIP-gästerna kommer att få särskilda "goody bags" med svensk musik.

– Det här kommer inte att bara bli ett av många "day-parties" i mängden på SXSW, utan en verkligt häftig händelse. En lyckad sån här satsning skapar massor av möjligheter för att marknadsföra och promota svensk musik, konstaterar Hjelmtorp.

För att täcka kostnaderna för projekt arbetar man just nu på att finna samarbetspartners och sponsorer. Förhoppningsvis så kommer ett antal internationellt kända svenska varumärken att bidra med samples till VIP-gästarnas ”goody bags”.

Alla de svenska artister och band som kommer att närvara på årets SXSW i Austin, Texas 18-22 mars är välkomna att kontakta Anders Hjelmtorp på ExMS för ytterligare information.
Claes Olson