11 februari 2009

Realtoneslistan v7: Gott om nykomlingar på listan

Lady Gaga Poker Face [Interscope/Universal] toppar realtoneslistan för femte veckan på raken och Scotts Om Igen [Mariann/Warner] ligger kvar på andra plats. Men lite längre ner på listan finns det en rad nykomlingar. Bland annat både Kim och Janet från TV-programmet Made In Sweden.

Under sin åttonde vecka på listan klättrar Kevin Borg With Every Bit Of Me [Columbia/Sony Music] en placering uppåt till tredje plats. På placeringen under gör Kim från TV-programmet Made In Sweden entré med 3 Floors Down [Made In Sweden By Meriola AB/Nordisk Film]. Hans TV-programskollega Janet gör även hon premiär på realtoneslistan den här veckan – hennes Let Go [Made In Sweden By Meriola AB/Nordisk Film] går in på tionde plats.

På elfte plats hittar vi veckans tredje högst placerade nykomling – Kanye West Heartless [Def Jam/Universal]. Även Alesha Dixon The Boy Does Nothing [Warner Music] och den gamla American Idol-vinnaren Kelly Clarkson My Life Would Suck Without You [RCA/Sony Music], som för ett par veckor sen gjorde den rekordartade 93-placeringsklättringen på Billboardlistan, är nya på listan. De hamnar på plats tolv respektive plats 13.

I övrigt är det noterbart att bägge Katy Perrys låtar på listan faller två placeringar den här veckan. Hot 'N' Cold [Virgin/EMI] faller från tredje till femte plats, medan I Kissed A Girl [Capitol/EMI] rasar från tionde till tolfte plats.
Håkan Durmér