16 januari 2009

Topplistan v3: Grammiseffekt för Anna Ternheim

Topp tre på veckans svenska albumlista är ganska oförändrad – Scotts ligger i topp med På vårt sätt [Mariann/Warner], medan Enrique Iglesias Greatest Hits [Universal] klivit upp en placering till andra plats och därmed bytt plats med Status Quo Pictures – 40 Years Of Hits [Universal].

På fjärde plats ligger veckans stora klättrare – Anna Ternheim Leaving On A Mayday [Universal], som klättrar 18 platser på listan. På placeringen under hittar vi veckans andra stora klättrare – Irya’s Playgrounds självbetitlade debutalbum [United Stage/Universal], som efter en tids frånvaro på listan nu återvänder direkt in på femte plats.

Två andra skivor som legat med på listan länge och som klättrar starkt den här veckan är Takida Bury The Lies [Ninetone/Universal], som går från plats 20 till plats elva, och Fleet Foxes kritikerhyllade debut Fleet Foxes [Bella Union/Bonnier Amigo], som klättrar från från plats 49 till 24.

Bland de femton mest sålda albumen är åtta svenska. Däremot finns det få nykomlingar på veckans lista. Den högst placerade nykomlingen är Take That The Circus [Universal] på plats 25.

På singellistan går veckans etta på realtoneslistan – Lady Gaga Poker Face [Universal] – om de senaste veckans etta Kevin Borg With Every Bit Of Me [Sony Music], som faller ner till tredje plats. Sahara Hotnights version av In Private [Universal] går under sin fjärde vecka starkt framåt och klättrar från plats 55 till plats sju. Därmed tangerar singeln sin hittills högsta placering på listan.

Listan för samlingsskivor har fått en ny etta i och med att Absolut Dance Winter [Eva Records/Sony Music] går rakt in som etta och petar ner Absolute Music 59 [Eva Records/Sony Music] från tronen. Absolut Dance Winter säljer dessutom mer än ettan på albumlistan – Scotts – och är därmed veckans totalt sett bäst säljande skiva.

På DVD-listan ligger Solen i ögonen – en film om Lars Winnerbäck [Universal] kvar på första plats. Nästa vecka får vi se hur veckans TV-sändning av dokumentären kommer att påverka försäljningen.

Nya på listan är Led Zeppelin Stairway To Heaven [Veo Star/Showtime] och Elvis Presley Forever [Veo Star/Kommunikation/Bonnier Amigo] på plats elva respektive plats 14.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Topp tre på veckans svenska albumlista är ganska oförändrad – Scotts ligger i topp med På vårt sätt [Mariann/Warner], medan Enrique Iglesias Greatest Hits [Universal] klivit upp en placering till andra plats och därmed bytt plats med Status Quo Pictures – 40 Years Of Hits [Universal].

På fjärde plats ligger veckans stora klättrare – Anna Ternheim Leaving On A Mayday [Universal], som klättrar 18 platser på listan. På placeringen under hittar vi veckans andra stora klättrare – Irya’s Playgrounds självbetitlade debutalbum [United Stage/Universal], som efter en tids frånvaro på listan nu återvänder direkt in på femte plats.

Två andra skivor som legat med på listan länge och som klättrar starkt den här veckan är Takida Bury The Lies [Ninetone/Universal], som går från plats 20 till plats elva, och Fleet Foxes kritikerhyllade debut Fleet Foxes [Bella Union/Bonnier Amigo], som klättrar från från plats 49 till 24.

Bland de femton mest sålda albumen är åtta svenska. Däremot finns det få nykomlingar på veckans lista. Den högst placerade nykomlingen är Take That The Circus [Universal] på plats 25.

På singellistan går veckans etta på realtoneslistan – Lady Gaga Poker Face [Universal] – om de senaste veckans etta Kevin Borg With Every Bit Of Me [Sony Music], som faller ner till tredje plats. Sahara Hotnights version av In Private [Universal] går under sin fjärde vecka starkt framåt och klättrar från plats 55 till plats sju. Därmed tangerar singeln sin hittills högsta placering på listan.

Listan för samlingsskivor har fått en ny etta i och med att Absolut Dance Winter [Eva Records/Sony Music] går rakt in som etta och petar ner Absolute Music 59 [Eva Records/Sony Music] från tronen. Absolut Dance Winter säljer dessutom mer än ettan på albumlistan – Scotts – och är därmed veckans totalt sett bäst säljande skiva.

På DVD-listan ligger Solen i ögonen – en film om Lars Winnerbäck [Universal] kvar på första plats. Nästa vecka får vi se hur veckans TV-sändning av dokumentären kommer att påverka försäljningen.

Nya på listan är Led Zeppelin Stairway To Heaven [Veo Star/Showtime] och Elvis Presley Forever [Veo Star/Kommunikation/Bonnier Amigo] på plats elva respektive plats 14.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Efter Grammisgalan, då Anna Ternheim fick dubbla priser, är Leaving On A Mayday veckans stora klättrare. Priset för Årets Album har verkligen gett, den sedan tidigare guldsäljande, skivan ny luft under vingarna och förvandlat den till veckans stora klättrare.