7 januari 2009

Svenska X5 Music Group fick amerikansk listetta över nyår

Det svenska musikbolaget X5 Music Group fick verkligen ett gott slut på 2008 i och med att deras downloadsamling The 99 Most Essential Beethoven Masterpieces toppade onlinebutiken Amazons digitala försäljningslista under nyårshelgen. Det var X5 Musics första listetta på Amazon.

X5 Music Group är ett musikbolag som jobbar med att ta fram musikprodukter som är speciellt anpassade för Internet och mobila tjänster. Under mitten av december inledde X5 Music ett försäljningssamarbete med Amazon.

Bara 14 dagar senare hade X5 Musics samling The 99 Most Essential Beethoven Masterpieces gått upp i topp på Amazons digitala försäljningslista, en lista som i övrigt domineras av aktuella akter så som Coldplay, Kanye West, Fleet Foxes och Katy Perry.

– I somras hade våra specialanpassade digitala album stora framgångar på iTunes med bland annat en tredjeplats på listan i USA och vi var därför spända på hur det nya samarbetet med Amazon skulle utvecklas. Det är mycket roligt att se att vårat digitala fokus nu fungerar på bred front i stora amerikanska butiker, säger Johan Lagerlöf, VD på svenska X5 Music.
Håkan Durmér