1 januari 2009

Topplistan v52: Sanna, Shirley och Sonja och Il Divo blev helghandelns vinnare – liksom Idolvinnaren Kevin Borg

Julhandelns hetaste nykomling blev Scotts, vars album På vårt sätt [Mariann/Warner] gick rakt in på fjärde plats och sålde guld redan under sin första vecka. Scotts fick som bekant sitt stora genombrott via SVT:s Dansbandskampen och programmets genomslagskraft märktes även på singellistan och bland samlingsskivorna.

Dansbandskampens vinnare Lars Kristerz var högsta nykomling på singellistan (plats 20) med sin version av Purple Rain [SonyBMG]. Bland samlingsskivorna klättrade Dansbandskampen [SonyBMG] från nionde till första plats. Den enda nykomlingen bland samlingsalbumen var en annan TV-relaterad samling – Idol 2008 [SonyBMG], som gick rakt in på fjärde plats på listan över samlingsalbum.

Förutom dessa händelser skedde få förändringar på topplistorna under julhandelns sista dagar. Bland annat toppade Idolvinnaren Kevin Borgs singel With Every Bit Of Me [SonyBMG] singellistan för andra veckan på rad.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Julhandelns hetaste nykomling blev Scotts, vars album På vårt sätt [Mariann/Warner] gick rakt in på fjärde plats och sålde guld redan under sin första vecka. Scotts fick som bekant sitt stora genombrott via SVT:s Dansbandskampen och programmets genomslagskraft märktes även på singellistan och bland samlingsskivorna.

Dansbandskampens vinnare Lars Kristerz var högsta nykomling på singellistan (plats 20) med sin version av Purple Rain [SonyBMG]. Bland samlingsskivorna klättrade Dansbandskampen [SonyBMG] från nionde till första plats. Den enda nykomlingen bland samlingsalbumen var en annan TV-relaterad samling – Idol 2008 [SonyBMG], som gick rakt in på fjärde plats på listan över samlingsalbum.

Förutom dessa händelser skedde få förändringar på topplistorna under julhandelns sista dagar. Bland annat toppade Idolvinnaren Kevin Borgs singel With Every Bit Of Me [SonyBMG] singellistan för andra veckan på rad.
Håkan Durmér

Länk:
SverigeTopplistan

Sanna Nielsen, Shirley Clamp och Sonja Aldén vann julhandelns gunst och toppade vid julafton listan med albumet Our Christmas [Lionheart/Universal]. På listan som publicerades i mellandagarna hade trion petats ner av Il Divo som då toppade med The Promise [SonyBMG]. På singellistan toppar Idol-vinnaren Kevin Borg med vinnarlåten från tävlingen som nådde final strax innan jul – Andreas Carlssons och Jörgen Elofssons With Every Bit Of Me [SonyBMG].