Okategoriserade 19 december 2008

Upprop mot neddragningar

Under parollen ”Stockholmsregionens enda musik- och eventarrangörsutbildning får inte läggas ned. Upplevelseindustrin varslar inte, den expanderar.” har ett upprop dragits igång mot de neddragningar som hotar utbildningen KY Musik & Eventarrangörskap i Nyköping. Initiativtagare till uppropet är bland andra Håkan Hullerström och Martin Dahlberg på United Stage.

I veckan offentliggjorde KY-myndigheten vilka utbildningar som får fortsätta att bedriva verksamhet. Trots den senaste tidens neddragningar inom teknik och tillverkning är det just den typen av utbildningar som har prioriterats.

Endast en utbildning med inriktning på evenemang och musikindustrin – Event Marketing och evenemangsledning i Göteborg – ska få finnas kvar. Något som fått bland andra Håkan Hillerström och Martin Dahlberg att dra igång upprop på nätet, där de säger att KY-myndigheten borde satsa på en industri som växer.

Hittills har uppropet lett till en Facebookgrupp samt en onlinebaserad protestlista.
Håkan Durmér

Länkar:
Facebookgruppen
Protestlistan