utgivningar 19 december 2008

Septembers guld – en kraftfull styrkedemonstration

Sedan sitt stora genombrott med Satellites för tre år sedan har karriärskurvan pekat spikrakt uppåt för sångerskan Petra Marklund och hennes projekt September. Med låtskrivaren och producenten Jonas von der Burg och hans låtskrivarkollegor Anoo Bhagavan och Niclas von der Burg samt Michel Petré på det svenska skivbolaget Catchy Tunes bakom sig är hon idag storstjärna på den internationella scenen.

Tillsammans med bl.a tidigare etablerade storheter som Björn & Benny och Max Martin är hon i år nominerad till Regeringens Musikexportpris.

Sedan sitt stora genombrott med Satellites för tre år sedan har karriärskurvan pekat spikrakt uppåt för sångerskan Petra Marklund och hennes projekt September. Med låtskrivaren och producenten Jonas von der Burg och hans låtskrivarkollegor Anoo Bhagavan och Niclas von der Burg samt Michel Petré på det svenska skivbolaget Catchy Tunes bakom sig är hon idag storstjärna på den internationella scenen.

Tillsammans med bl.a tidigare etablerade storheter som Björn & Benny och Max Martin är hon i år nominerad till Regeringens Musikexportpris.

Megahiten Cry For You (som har sålts i över en miljon exemplar) inleder i sin Dave Ramone-signerade engelska radiomix den här samlingen, som utöver 16 av de största internationella framgångsspåren även innehåller remixar av såväl nämnda Cry For You som senaste singeln Because I Love You och en liveinspelad akustisk version av Satellites. Dessutom ligger även den engelska videon Cry For You (en låt som totalt haft mer än 30 miljoner visningar på YouTube) med som bonusmaterial.

Samlingen är en både välmatad och kraftfull styrkedemonstration. Men framför allt är den ett utmärkt tillfälle för oss på hemmaplan att uppdatera oss med Septembers framgångar i utlandet – och med lite tur (och fortsatt bra arbete) så kanske det här rentav bara är början!
Claes Olson

Artist: September
Titel: Gold / International Album Edition
Bolag: Catchy Tunes / Family Tree / BAM
Release: 10 december