9 december 2008

Realtoneslistan v50: Julen har tagit över

Bara ett par veckor kvar till julafton nu, och då ser svenska köpare till att sprida ännu lite extra julstämning via sina mobiltelefoner. Den officiella svenska Realtoneslistan innehåller denna vecka sex jullåtar varav två återvänder till listan, en är helt ny och tre klättrar stadigt uppåt.

Wham! Last Christmas [Epic/Sony BMG] är nu tvåa, Mariah Carey All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony BMG] är femma och Werner & Werner Vår julskinka har rymt [Mariann/Warner Music] är åtta. Alla tre klättrar uppåt jämfört med förra veckan.

Veckans enda nykomling är Cascada med sin version av Last Christmas [Bonnier/BAM] som går in på plats 19. Tillbaka på listan är två svenska julfavoriter från förr, Adolphson-Falk Mer jul [Warner Music] och Måns Zelmerlöw & Agnes Carlsson med sin version av All I Want For Christmas Is You [Spectrum/Warner Music].

Tillbaka på Realtoneslistans första plats är Kramis med Kramsången [Sony BMG], och listans långkörare är numera Takida Curly Sue [Ninetone/Universal]. På sextonde plats nu efter 33 veckor på listan.
Tomas Fridholm