8 december 2008

Svenskar på A&R Worldwide VIP Dinner

I förra veckan var representanter för svensk musik och det svenska generalkonsulatet i Los Angeles inbjudna till den årligen återkommande A&R Worldwide Annual VIP Dinner på Cravings Restaurant på Sunset Boulevard i Los Angeles. Från Sverige deltog Niklas Wiberg (Deputy Consul på generalkonsulatet), Sami Rusani (generalkonsulatet), Anders Hjelmtorp (vd, Export Music Sweden), Johan Lindqvist (Blixten & Co), Greger Hagelin (WeSC) och Razzia Records-kontrakterade Jonna Lee.

Den på intitiativ av Sat Bisla och av A&R Worldwide och Musexpo årligen arrangerade A&R Worldwide Annual VIP Dinner samlar varje år flera högt uppsatta chefer och andra betydelsefulla personer inom musikbranschen.

På årets tillställning deltog till exempel låtskrivaren Dianne Warren, producenten och managern Peter Asher, skribenten Bob Lefsetz (The Lefsez Letter), den legendariske managern Ron Stone (Gold Mountain Management) samt Jeff Sosnow och Louise Bandak (båda A&R-chefer på Interscope). Dessutom medverkade bland andra Alicen Schneider (VP Music Creative Services, NBC Universal TV), Steve Schur (Worldwide Head of Music & Marketing, EA Games), Kevin Weaver (Executive VP, Atlantic Records Group), Jessica Fuller (Strategic Marketing & Soundtracks, Atlantic Records Group), Jason Bentley (Music Director, KCRW Los Angeles), Jay Faires (President of Music, Lionsgate Pictures), Raphi Lima (Music Supervisor, EA Games), Robyn Booker (Music Supervisor, Paramount Pictures) och Gary Calamar (Music Supervisor för bl a True Blood, Weeds).

Vid middagen fick Jonna Lee framföra tre låtar unplugged till kraftiga applåder. Direkt efter sitt opluggade framträdande fick hon en förfrågan från Alicen Schneider, VP Music Creative services på NBC Universal TV om musik till kommande avsnitt av Lipstick Jungle.

– Att visa upp svensk musik i olika tv-serier och filmer i USA har blivit ett mycket bra sätt att nå ut. Dessutom ligger fortfarande sync-ersättningen på hyfsad nivå, berättar Anders Hjelmtorp.

Under sin vecka i Los Angeles passade Hjelmtorp även på att planera och förbereda Export Music Swedens möjliga aktiviteter under MusExpo i Los Angeles 25-29 april nästa år. Han träffade även AEG Live/Golden Voices chef Paul Follett, grundare av Coachella-festivalen.

– Follett visade sig vara född i Hudiksvall och han är ett stort fan av svensk musik, hälsar Anders Hjelmtorp.
Claes Olson

På bilden:
Jonna Lee uppträder akustiskt.