4 december 2008

Staffan Hellstrand går till juristen

Efter att tidigare ha släppt sina plattor hos Sonet, MNW, EMO coh Playground väljer Staffan Hellstrand nu att gå till juristen för att ge ut sin musik. Hellstrands nya bolag blir Legal Records, etiketten som startats av musikjuristen Peter Näslund. Legal Records har tidigare artisterna Sara Löfgren och Sulo.

Staffan Hellstrand tillhör de artister som testat flesta skivbolag, i synnerhet om man lägger till hans album med grupperna Dimmornas Bro respektive SH!. Men nu blir det allstå ytterligare ett. Efter att han nu har lämnat Playground kommer relativt färska Legal Records att ge ut Hellstrands nästa album, en samling över hans 20 år som soloartist planerad till april 2009. Samlingen kommer att presentera olika aspekter på Hellstrand, från de första Dan Andersson-tolkningarna via Lilla fågel blå till senare soloverk. Allt kompletterat med tidigare outgivet material.

Staffan säger själv om sitt val av ny samarbetspartner:

– Legal Records har en offensiv och energiframkallande inställning och vågar blicka framåt i en allt försiktigare bransch.

Staffan Hellstrand kan man se live i Härnösand i kväll (5/12) och i morgon – tillsammans med just Sara Löfgren och Sulo – liksom på Södra Bar i Stockholm 16/12.
Lars Nylin