21 november 2008

Topplistan v47: Anna Ternheim in som etta

Detta görs i hård kamp med lika nya albumet Dubbel [Roxy/Sony BMG] med Lena + Orup som är tvåa och slagen med knapp marginal. Albumlistans toppskikt byter nu radikalt utseende med nykomlingar på de tre översta platserna, fem bland topp 7 och sju bland topp 12. Bland dessa sju är fem med svenska artister

Direkt in som trea går Il Divo med sitt nya album The Promise” [Syco/Sony BMG], i toppen placerar sig också nya titlarna Lasse Stefanz Svängjul [Mariann/Warner Music] som femma, Magnus Carlsson Re:Collection 93-08 [Warner Music] sjua, Enya And Winter Came [Warner Music] elva och Charlotte Perrelli Rimfrostjul [Naxos]. Totalt tar sig tretton nykomlingar och fem återvändare in på veckans albumlista.

Julalbumen börjar nu alltså göra entré på albumlistan på riktigt allvar också i detta års julhandel. Och flera nya album av det slaget är också på gång framöver.

Nästan lika många nykomlingar tar plats på singellistan, men de finns inte alls med i samma utsträckning i toppen. Beyoncé är fortsatt etta med If I Were A Boy [Columbia/Sony BMG] med knapp marginal till tvåan Alexander I’m Sorry [Nordic Talent/Budgetgross]. Överlägset bästa nykomling här är Guns N’Roses Chinese Democracy [Geffen/Universal] som gör entré på tredje plats. I övrigt landar de nya en bra bit längre ned på listan.

Ännu mindre har hänt på samlings- och DVD-listan vars enda nya titel hör hemma på samlingslistans trettonde plats i form av Småsånger jul [Gammafon/Naxos]. Denna listas ordning är intakt ned till plats 6, med Absolute Hits 2008 [EVA/Universal] i fortsatt ohotad ledning.

Mest anmärkningsvärt på DVD-listan är att förra årets julhandels stora vinnare Julbrasan [Outpost/Naxos] är tillbaka på första plats igen efter att ha återvänt till listan som trea förra veckan. Uppåt klättrar även Opeth The Roundhouse Tapes [Peaceville/Playground], från plats 14 till 4.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Detta görs i hård kamp med lika nya albumet Dubbel [Roxy/Sony BMG] med Lena + Orup som är tvåa och slagen med knapp marginal. Albumlistans toppskikt byter nu radikalt utseende med nykomlingar på de tre översta platserna, fem bland topp 7 och sju bland topp 12. Bland dessa sju är fem med svenska artister

Direkt in som trea går Il Divo med sitt nya album The Promise” [Syco/Sony BMG], i toppen placerar sig också nya titlarna Lasse Stefanz Svängjul [Mariann/Warner Music] som femma, Magnus Carlsson Re:Collection 93-08 [Warner Music] sjua, Enya And Winter Came [Warner Music] elva och Charlotte Perrelli Rimfrostjul [Naxos]. Totalt tar sig tretton nykomlingar och fem återvändare in på veckans albumlista.

Julalbumen börjar nu alltså göra entré på albumlistan på riktigt allvar också i detta års julhandel. Och flera nya album av det slaget är också på gång framöver.

Nästan lika många nykomlingar tar plats på singellistan, men de finns inte alls med i samma utsträckning i toppen. Beyoncé är fortsatt etta med If I Were A Boy [Columbia/Sony BMG] med knapp marginal till tvåan Alexander I’m Sorry [Nordic Talent/Budgetgross]. Överlägset bästa nykomling här är Guns N’Roses Chinese Democracy [Geffen/Universal] som gör entré på tredje plats. I övrigt landar de nya en bra bit längre ned på listan.

Ännu mindre har hänt på samlings- och DVD-listan vars enda nya titel hör hemma på samlingslistans trettonde plats i form av Småsånger jul [Gammafon/Naxos]. Denna listas ordning är intakt ned till plats 6, med Absolute Hits 2008 [EVA/Universal] i fortsatt ohotad ledning.

Mest anmärkningsvärt på DVD-listan är att förra årets julhandels stora vinnare Julbrasan [Outpost/Naxos] är tillbaka på första plats igen efter att ha återvänt till listan som trea förra veckan. Uppåt klättrar även Opeth The Roundhouse Tapes [Peaceville/Playground], från plats 14 till 4.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Anna Ternheim har sakta och säkert byggt upp en lojal fanskara, inte bara här hemma i Sverige utan också internationellt, med sina två första album. Somebody Outside gavs ut 2004 och följdes av Separation Road två år senare. Ytterligare två år senare är hon nu aktuell med sitt tredje album, Leaving On A Mayday [Universal], och hon tar i veckan steget direkt upp på albumlistans förstaplats.