21 november 2008

Nu ska The Killers följa upp succéerna

Succédebuten Hot Fuss och kanske framför allt singeln When You Were Young från uppföljaren Sam’s Town har gjort The Killers till ett av världens största nya rockband. Nu släpps det tredje studioalbumet.

Las Vegas-bandet The Killers debutalbum Hot Fuss från 2004 föregicks av en hel del snack från bland annat brittiska musiktidningar. Men även om det snackades om Nästa stora grej, så var det nog ingen som hade räknat med att det skulle bli så här stort. Hot Fuss sålde 4 x platina i UK och 3 x platina hemma i USA.

Succédebuten Hot Fuss och kanske framför allt singeln When You Were Young från uppföljaren Sam’s Town har gjort The Killers till ett av världens största nya rockband. Nu släpps det tredje studioalbumet.

Las Vegas-bandet The Killers debutalbum Hot Fuss från 2004 föregicks av en hel del snack från bland annat brittiska musiktidningar. Men även om det snackades om Nästa stora grej, så var det nog ingen som hade räknat med att det skulle bli så här stort. Hot Fuss sålde 4 x platina i UK och 3 x platina hemma i USA.

Sen uppföljaren Sam’s Town, som innehåll supersingeln When You Were Young (en singel som fick förlängt liv genom sin medverkan i Guitar Hero), har The Killers även hunnit med att släppa B-spårssamlingen Sawdust.

Det första smakprovet från det nya albumet Day & Night – singeln Human – fick många fans att bli förvånade. I stället för den traditionella rocken påminde singeln, med sin dansantelektroniska inramning, faktiskt mer om något som Saint Etienne hade kunnat göra under sin storhetstid.

Men fansen behöver verkligen inte vara oroliga. Day & Night innehåller samma typ av storskaliga rock med popreferenser som tagit The Killers dit där dom är i dag. Fast den här gången är rocken även uppblandad med en del mer oväntade infall.
Håkan Durmér

Artist: The Killers
Album: Day & Night
Skivbolag: Island/Universal
Release: 26/11

Länkar:
The Killers hemsida
The Killers på MySpace