4 november 2008

Realtoneslistan v45: Pink upp i topp

Liksom förra veckan så händer det en hel del också på veckans upplaga av den officiella svenska Realtoneslistan. Bara en av de tjugo placerade titlarna behåller sin placering från förra veckan, den jumboplacerade Peps Persson Oh Boy [Universal].

I övrigt klättras och tappas det olika mycket bland titlarna som får sällskap av tre nykomlingar och en återvändare. I toppen återfinns nu Pink So What [LaFace/Sony BMG] följd av Katy Perry I Kissed A Girl [Capitol/EMI], Kramis Kramsången [Sony BMG] och Takida Curly Sue [Ninetone/Universal] som alla spenderat flera veckor på Realtoneslistan och nu avancerar uppåt igen.

Mest uppåt klättrar Amy MacDonald This Is The Life [Mercury/Universal] och Beyoncé If I Were A Boy [Columbia/Sony BMG], sex steg var till plats 7 respektive 9. Mest nedåt går det för förra veckans etta Darin feat Kat DeLuna Breathing Your Love [Epic/Sony BMG] och AC/DC Rock’N’Roll Train [Columbia/Sony BMG].

De tre nykomlingarna landar långt ned på listan, Ray Parker Jr Ghostbusters Theme [Arista/Sony BMG] på plats 16, Scooter vs Status Quo Jump That Rock (Whatever You Want) [Kontor/Warner Music] 18 och T.I feat Rihanna Live Your Life [Atlantic/Warner Music] 19.
Tomas Fridholm