3 november 2008

Vecka 45

Country & Eastern – en av huvudstadens nyaste musikklubbar presenterar Franklin "SunShip" Kiermyer Sound Revelation Ensemble: SunShip Mobility Suite – spiritual music in the Ayler-Cherry-Coltrane-Sanders-Shepp tradition. En kväll med en tillfälligt sammansatt svensk supergrupp kring den amerikanska slagverkaren Franklin Kiermyer. Medverkande: Bengt Berger, Per Tjernberg, Ole Morten Vågan, Dan Berglund, Bobo Stensson, Magnus Broo, Mats Äleklint, Lennart Åberg och Jonas Kullhammar. DJ: Martin Jonsson. Fasching, Stockholm 3/11.

Almost Famous – fyra lovande nya band gör gemensamt showcase i SMFF:s regi. Denna vecka: Armand Mirpour, Little Marjorette, Eva & The Hearmaker och The River Phoenix. Fri entré! Alcazar Nalen, Stockholm 4/11

Twiggy Frostbite – med finska Underwater Sleeping Society som support intar snart albumaktuella Twiggy Frostbite (just nu på jakt efter bokare) scenen, frontade av sångerskan Elin Lindfors som även är medlem i hyllade och nyligen London-aktuella The Deer Tracks. Debaser Slussen, Stockholm 5/11

2008 MTV Europe Music Awards – för 15:e året arrangerar MTV sin europeiska gala. Plats: Liverpool Echo Arena Värdinna: Kate Perry. Prisutdelare och artister: Grace Jones, Beyoncé, Sugababes, Tiziano Ferro, Tokio Hotel m.fl. MTV 6/11.

Musikförläggarnas Pris – SMFF:s stora gala – den kanske enda helsvenska gala som förtjänar epitet ”prestigious” – arrangeras för andra året i rad på Berns Salonger i Stockholm. Exklusivt lunchmingel och värdiga pristagare. 7/11

The Soundtracks Of Our Lives – efterlängtad återkomst på scenen! Nöjesfabriken, Karlstad. 7/11.

Idol – sju finalister reduceras till sex. TV4 kl 20.00 7/11.

Al Green – dagen efter Sveriges finaste låtskrivare och kompositörer intar världens finaste levande soulröst samma scen. Berns, Stockholm 8/11.

LionDub – Gävles reggaestoltheter LionDub, just nu aktuella med nya albumet Dub Forward, gör en unik spelning med celebra gäster – dels den engelske mästerproducenten Dennis Bovell (Linton Kwesi Johnson m.m), dels Internal Dread – på Spegeln, stans bästa och mest funktionella musikscen. Gävle, 8/11.

OBS! Missa inte att registrera er till The New Union i Oslo 18/11 – se www.thenewunion.se