31 oktober 2008

Topplistan v44: Starka entréer av Gessle och Johnson

Och de har gott om svenska artister i sällskap på SverigeTopplistan, av albumlistans nio nykomlingar är alla utom den amerikanska gruppen Take 6 svenska. 36 av de 60 titlarna är med svenska artister, och bland de åtta mest sålda albumen återfinns endast ledande AC/DC och Metallica som utländska namn.

De etablerade namnen trängs i toppen av albumlistan, i tur och ordning placeras AC/DC, Bo Kaspers Orkester, Jill Johnson, Thorleifs, Metallica, Povel Ramel (som återvänder till listan med Som om inget hade hänt [Knäppupp/Universal] på sjätte plats), Agnetha Fältskog, Christer Sjögren, undantaget och albumdebuterande Amy MacDonald och Michael Jackson på topp 10.

Det stora intresset för ABBA håller i sig. Soundtracket till filmen Mamma Mia! [Polydor/Universal] tappar visserligen från första till fjärde plats på samlingslistan, men samtidigt går The Albums (9 CD Box Set) in så högt som på tolfte plats på albumlistan. Samlingsalbumet ABBA Gold – Greatest Hits [Polar/Universal] tickar också på fortsatt bra, nu på plats 33 med 89 veckor på listan.

På singellistan är de svenska artisterna i minoritet även om Per Gessle nu tar hand om första plats före Darin feat Kat DeLuna Breathing Your Love [Epic/Sony BMG]. Men totalt är endast 21 av de 60 titlarna från svenska artister. Veckans andra starka nykomlingar är Alexander ”I’m Sorry” [Nordic Talent/Budgetgross] på plats 5 och Katy Perry med sin uppföljare Hot ’N’ Cold [Virign/EMI] på plats 15.

Samlingslistan byter utseende med Absolute 80’s [EVA/EMI] som klättrar ett steg till topplacering, nykomlingen High School Musical 3 – Senior Year [Hollywood/EMI] som tvåa och hela nio utgivningar i Sony BMG:s Ljuva-serie som återvänder till listan på platserna 10 och nedåt.

En nygammal etta återfinns på DVD-listan, Quenn Live At Wembley [Parlophone/EMI] har nu spenderat 107 veckor på listan när den åter är etta. Av tre nykomlingar placerar sig The Beatles/Cirque Du Soleil All Together Now – A Documentary Film [EMI] högst på plats 5, i sällskap har den Nevermore och Jill Johnson en bit ned på listan.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Och de har gott om svenska artister i sällskap på SverigeTopplistan, av albumlistans nio nykomlingar är alla utom den amerikanska gruppen Take 6 svenska. 36 av de 60 titlarna är med svenska artister, och bland de åtta mest sålda albumen återfinns endast ledande AC/DC och Metallica som utländska namn.

De etablerade namnen trängs i toppen av albumlistan, i tur och ordning placeras AC/DC, Bo Kaspers Orkester, Jill Johnson, Thorleifs, Metallica, Povel Ramel (som återvänder till listan med Som om inget hade hänt [Knäppupp/Universal] på sjätte plats), Agnetha Fältskog, Christer Sjögren, undantaget och albumdebuterande Amy MacDonald och Michael Jackson på topp 10.

Det stora intresset för ABBA håller i sig. Soundtracket till filmen Mamma Mia! [Polydor/Universal] tappar visserligen från första till fjärde plats på samlingslistan, men samtidigt går The Albums (9 CD Box Set) in så högt som på tolfte plats på albumlistan. Samlingsalbumet ABBA Gold – Greatest Hits [Polar/Universal] tickar också på fortsatt bra, nu på plats 33 med 89 veckor på listan.

På singellistan är de svenska artisterna i minoritet även om Per Gessle nu tar hand om första plats före Darin feat Kat DeLuna Breathing Your Love [Epic/Sony BMG]. Men totalt är endast 21 av de 60 titlarna från svenska artister. Veckans andra starka nykomlingar är Alexander ”I’m Sorry” [Nordic Talent/Budgetgross] på plats 5 och Katy Perry med sin uppföljare Hot ’N’ Cold [Virign/EMI] på plats 15.

Samlingslistan byter utseende med Absolute 80’s [EVA/EMI] som klättrar ett steg till topplacering, nykomlingen High School Musical 3 – Senior Year [Hollywood/EMI] som tvåa och hela nio utgivningar i Sony BMG:s Ljuva-serie som återvänder till listan på platserna 10 och nedåt.

En nygammal etta återfinns på DVD-listan, Quenn Live At Wembley [Parlophone/EMI] har nu spenderat 107 veckor på listan när den åter är etta. Av tre nykomlingar placerar sig The Beatles/Cirque Du Soleil All Together Now – A Documentary Film [EMI] högst på plats 5, i sällskap har den Nevermore och Jill Johnson en bit ned på listan.
Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Per Gessle och Jill Johnson är veckans två mest lyckosamma nykomlingar på den officiella svenska försäljningslistan SverigeTopplistan. Gessle går direkt in på singellistans förstaplats med nya Silly Really [Capitol/EMI] medan Jill Johnson gör entré på albumlistans tredjeplats med sitt nya album Baby Blue Paper [Lionheart/Universal]. Två folkkära svenska veteraner som direkt gör avtryck på listorna med nya alster.