24 oktober 2008

Topplistan v43: AC/DC direkt in i topp

AC/DC är tillbaka med sitt nya album Black Ice [Columbia/Sony BMG] som går direkt in på albumlistans förstaplats när de samlar på sig i det närmaste en fjärdedel av listandelarna. Nykomling direkt på förstaplatsen före i tur och ordning Thorleifs, Bo Kaspers Orkester, Agnetha Fältskog, Christer Sjögren, Metallica och fortsatt klättrande Amy MacDonald.
Michael Jackson är en annan veteran som nu är tillbaka på den svenska albumlistan, nu aktuell med samlingsalbumet The King Of Pop – The Swedish Hit Collection [Epic-Legacy/Sony BMG] på plats 9.

Fem av veckans sex nykomlingar gör entré bland topp 25, övriga tre är Keane Perfect Symmetry [Island/Universal] på plats 18, Markus Fagervall Steal My Melody [S Music/BAM] 23 och Lucinda Williams Little Honey [Mercury Nashville/Universal] 25.

AC/DC är en av veckans tre nya ettor jämfört med förra veckan, de andra två tar ett betydligt mindre kliv uppåt på listan. Singellistans toppas numera av Martin Stenmarck A Million Candles Burning [Scandic] som under sina tre veckor på listan nått placeringarna 6, 2 och nu 1. Darin feat Kat DeLuna Breathing Your Love [Epic/Sony Music] var femma som nykomling förra veckan och är nu tvåa medan förra veckans etta och nykomling Britney Spears Womanizer [Jive/Sony BMG] tappar till plats 3.

Daniel Karlsson är veckans högst placerade nykomling av totalt fem stycken, hans Would You Believe? [S Music/BAM] går in på plats 9.

På samlingslistan händer det en del efter några veckors stiltje med Absolute Dance Autumn 2008 [EVA/Sony BMG] som etta. Nu bytts första plats mot fjärde, ny etta igen är i stället förra veckans tvåa Mamma Mia! The Movie Soundtrack [Polydor/Universal] före nya EVA Records-titlarna Absolute 80’s [EVA/EMI] och Absolute Rock Ballads Anthems [EVA/Universal].

The Rolling Stones/Scorsese är kvar i toppen av DVD-listan med Shine A Light [Rolling Stones/Nordisk Film], enda nykomling är Dweezil Zappa Zappa Plays Zappa [Kommunikation/BAM] som placerar sig mitt i listan. Anmärkningsvärt här är att albumlistetoppande AC/DC har tre titlar bland DVD-listans tjugo.

Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

AC/DC är tillbaka med sitt nya album Black Ice [Columbia/Sony BMG] som går direkt in på albumlistans förstaplats när de samlar på sig i det närmaste en fjärdedel av listandelarna. Nykomling direkt på förstaplatsen före i tur och ordning Thorleifs, Bo Kaspers Orkester, Agnetha Fältskog, Christer Sjögren, Metallica och fortsatt klättrande Amy MacDonald.
Michael Jackson är en annan veteran som nu är tillbaka på den svenska albumlistan, nu aktuell med samlingsalbumet The King Of Pop – The Swedish Hit Collection [Epic-Legacy/Sony BMG] på plats 9.

Fem av veckans sex nykomlingar gör entré bland topp 25, övriga tre är Keane Perfect Symmetry [Island/Universal] på plats 18, Markus Fagervall Steal My Melody [S Music/BAM] 23 och Lucinda Williams Little Honey [Mercury Nashville/Universal] 25.

AC/DC är en av veckans tre nya ettor jämfört med förra veckan, de andra två tar ett betydligt mindre kliv uppåt på listan. Singellistans toppas numera av Martin Stenmarck A Million Candles Burning [Scandic] som under sina tre veckor på listan nått placeringarna 6, 2 och nu 1. Darin feat Kat DeLuna Breathing Your Love [Epic/Sony Music] var femma som nykomling förra veckan och är nu tvåa medan förra veckans etta och nykomling Britney Spears Womanizer [Jive/Sony BMG] tappar till plats 3.

Daniel Karlsson är veckans högst placerade nykomling av totalt fem stycken, hans Would You Believe? [S Music/BAM] går in på plats 9.

På samlingslistan händer det en del efter några veckors stiltje med Absolute Dance Autumn 2008 [EVA/Sony BMG] som etta. Nu bytts första plats mot fjärde, ny etta igen är i stället förra veckans tvåa Mamma Mia! The Movie Soundtrack [Polydor/Universal] före nya EVA Records-titlarna Absolute 80’s [EVA/EMI] och Absolute Rock Ballads Anthems [EVA/Universal].

The Rolling Stones/Scorsese är kvar i toppen av DVD-listan med Shine A Light [Rolling Stones/Nordisk Film], enda nykomling är Dweezil Zappa Zappa Plays Zappa [Kommunikation/BAM] som placerar sig mitt i listan. Anmärkningsvärt här är att albumlistetoppande AC/DC har tre titlar bland DVD-listans tjugo.

Tomas Fridholm

Länk:
SverigeTopplistan

Kampen om svenska skivköpare fortsätter denna höst, och det handlar fortsatt om en kamp mellan dansband och hårdrock. Efter Metallicas regim på albumlistan under fyra veckor togs tronen förra veckan över av Thorleifs, men nu tar en annan internationell storhet inom hårdrocken över igen.