22 oktober 2008

Pain återvänder till rötterna

Nu är den hyperproduktive musiker och producenten Peter Tägtgren tillbaka som Pain. Det har blivit ett släpp om året sen 2005 och på nya albumet Cynic Paradise, som är hans sjätte sen debuten 1997, återvänder han till sina rötter.

Som Pain har Peter Tätgren producerat rak, dansant och melodistark industrimetal ända sedan 1997 och det aktuella albumet Cynic Paradise påminner även infallsmässigt en del om just debutalbumet.

Tätgren har byggt upp Pain undan för undan och skapat stora kommersiella framgångar båda nationellt och internationellt. Efter att ha turnerat som öppningsakt åt finska Nightwish är förutsättningarna på topp inför Cynic Paradise och för första gången har Tätgren inte spelat in alla instrument själv. I stället har han tagit hjälp av sina livemusiker David Wallin, Michael Bohlin och Johan Husgavfel på ett fåtal av de elva spåren.

Dessutom gästas Pain av Nightwishsångerskan Anette Olzon i de två låtarna Follow Us och Feed Us.

Cynic Paradise släpps, lämpligt nog, på Halloween. I början av nästa år kommer Pain bege sig ut på en 18 datum lång Europaturné.
Håkan Durmér

Artist: Pain
Album: Cynic Paradise
Skivbolag: Nuclear Blast
Release: 31/10

Länkar:
Pains hemsida
Pain på MySpace