Okategoriserade 15 oktober 2008

Realtoneslistan v42: Britney Spears och AC/DC

Britney Spears stormar in på veckans Realtoneslistan, och hon landar som nykomling ända uppe på tredje plats med sin nya låt Womanizer [Jive/Sony BMG] som dessutom medföljs av en uppmärksammad video. Före henne placerar sig de senaste veckornas ettor, Katy Perry som nu återtar första platsen med sin I Kissed A Girl [Capitol/EMI] och Kramis Kramsången [Sony BMG].

Två nykomlingar, en i vardera änden av listan, ger lite ny färg åt listan, medan endast tre titlar avancerar uppåt på listan jämfört med förra veckan. Veckans andra nykomling är T.I. Whatever You Like [Atlantic/Warner Music] på plats 19.

Katy Perry är en av de tre som tar kliv uppåt på listan, de andra är AC/DC Rock’N’Roll Train [Columbia/Sony BMG] som är fyra och förbättrar sin placering ett snäpp. Mest framåt går Amy MacDonald This Is The Life [Mercury/Universal] som var ny på plats 20 för en vecka sedan och nu klättrar till plats 11.
Tomas Fridholm