15 oktober 2008

Barden Brett berör

Suede-Brett Anderson söker nya vägar på sitt andra soloalbum. Eller rättare sagt: han flanerar på nya Wilderness-vägar som åtskilliga trubadurer har vandrat tidigare, men för den snart medelålders glamrockaren är det nya grepp. Det är lågmält, stearinet rinner längs kandelabrar och cellons hals. I några låtar kompas Anderson inte ens av stråkar och piano, han låtar istället den klagande vemodiga rösten få allt utrymme.

Reaktionerna har hittills varit blandade. Från de som anser att Brett Anderson är en utmanare av den evigt lediag tronen efter Nick Drake; till de som anser att man kan hitta lika intressanta ballader på närmaste kvarterskrog.
Lars Nylin

Artist: Brett Anderson
Album: Wilderness
Skivbolag: Edel/Playground
Release: 13/10

Länkar:
Brett Andersons hemsida
Brett Anderson på MySpace