8 oktober 2008

MI på plats på PopKomm

I dag onsdag startar musikmässan PopKomm i Berlin och MI finns givetvis på plats. PopKomm flyttade till Berlin 2004 och mässan har precis som tidigare lockat en hel del svenska deltagare. I samspel med ExMS – Export Music Sweden – med Anders Hjelmtorp som ansvarig kommer ett 50-tal svenskar.

Därtill kommer bland annat alla de artister och medverkande från produktionsbolag, som bidrar till en serie svenska framträdanden runt om i den tyska huvudstaden under 8-10/10. Störst svenskt genomslag av liveframträdandena får antagligen de kvällar som inkluderar diverse svenska artister på Kuklturbrauerai/NBI på onsdag respektive på Roter Salon på torsdag.

Som vanligt bjuder mässan också på ett antal intressanta paneldebatter. Av totalt 35 debatter har MI på förhand bockat för exempelvis rubriken "Everything is getting more expensive except for wownloads" – med ett antal internationella musikjurister. Andra som kommer att få uppmärksamhet inkluderar "Mobile Music Passion" med bland annat MySpaces marknadschef Jamie Kantrowitz och den panel om filmmusik, som inkluderar den snart premiäraktuelle regissören Wim Wenders.
Lars Nylin

Svenska framträdanden på PopKomm:
Katarina Nutall, Ane Brun, Nina Kinert, Montys Loco. "Network Europe schowcase night", Kulturbrauerai/NBI, onsdag.
Those Dancing Days, Postbahnhof am Ostbahnhof, onsdag.
Elin Ruth Sigvardsson, Aufsturz, torsdag
Gentle Touch, Magnet Club, torsdag
Moto Boy, Zeigeist, Juvelen, Apollo Drive, Marionette, Live Nation "Swedish Night", Roter Salon, torsdag
Milosh, Tape, torsdag
Psychopunch, White Trash, torsdag
Killing Mood, Knaak, fredag
Marie Modiano, Kulturbrauerai/Kesselhaus, fredag

Svenska delegater anmälda till ExMS:
Bonnier Amigo Music Group AB
Fredrik Ekander, Mattias Lörstad
But Is It Art
Niklas Gustafsson, Mats Bergman
Export Music Sweden AB
Anders Hjelmtorp, Roland Sandberg
Family Tree Music/Razzia/Catchy Tunes
Michel Petre