3 oktober 2008

Uno får sällskap i skrivarstugan

Uno Svenningssons första album på fyra år, hans sjätte efter tiden i Freda, är till stora delen följden av samarbeten med andra låtskrivare. Några är rejäla överraskningar, andra mer bekanta namn i Uno-sammanhanget.

Uno Svenningssons första album på fyra år, hans sjätte efter tiden i Freda, är till stora delen följden av samarbeten med andra låtskrivare. Några är rejäla överraskningar, andra mer bekanta namn i Uno-sammanhanget.

En av de sistnämnda är producenten och multiinstrumentalisten Patrik Frisk – som även producerat Jag sjunger för dig. En som lite känns som en gammal låtskrivar-partner till Gnosjösonen är Staffan Hellstrand. Men faktum är att de tre låtar de gjort tillsammans är deras första samarbete.

Uppenbara överaskningar är schlagerräven Bobby Ljunggren, som bidragit till duetten med Sonja Aldén, Du är en del av mig. Bra odds hade det säkert också blivit om någon spelat på barnboksförfattarna Sören Olsson/Anders Jakobsson som kompositörer till ett Svenningsson-album. Men så är fallet, titeln är Liten Bambi, en vass tonårsskildring.

Resultatet av alla konstellationer blir ett ganska nedtonat, stundtals sakralt album som hittills fått blandade recensioner. Missa inte att Uno Svenningsson även är aktuell på Olle Ljungström-tributen Andra sjunger Olle Ljungström.
Håkan Durmér

Artist: Uno Svenningsson
Album: Jag sjunger för dig
Skivbolag: Bolero/Warner Music
Release: 1/10

Länkar:
Uno Svenningssons hemsida
Uno Svenningsson på MySpace